Framboos-citroen taart

Taart met hulp van Pinkie Patisserie

Van mijn schoonzus en schoonbroer kreeg ik een zakje meringues en een doosje bonbons van Pinkie Patisserie. En dat is niet zomaar wat zoetigheid. Nee, dat is luxe zoetigheid waarbij alleen natuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen zijn gebruikt. Er is een winkel in Eindhoven (waar je ook kunt proeven) en er wordt maatwerk geleverd aan particulieren en horeca.

Nu kún je al dat lekkers gewoon opeten. Maar je kunt het ook gebruiken om je eigen creaties nog mooier te maken. Wel eerlijk erbij zeggen dat het van Pinkie Patisserie komt, haha!

Framboos-citroen taart

Vier lagen vanillecake. Tussen de onderste twee lagen zelfgemaakte lemon curd en tussen laag 2/3 en 3/4 frambozen en slagroom. Aan de buitenkant lemon frosting en de meringues van Pinkie Patisserie.

Framboos-citroen taart

Met die lemon curd had ik mezelf een beetje gefopt. Ik dacht dat wel even snel tussendoor te maken. Dan had ik het alvast klaar voor als ik de taart in elkaar ging zetten (dagje later). Normaal gezien lees ik een recept altijd van tevoren door, maar ja, de tijd, hè. Halverwege had ik ineens een voedselthermometer nodig, haha! Nu heb ik die wel eentje, maar ik had ‘m nog nooit gebruikt. Oké. Wat eerst. Batterijen erin. Uhm, welke maat? Het bleken AAA batterijen te moeten zijn. Die had ik niet. Oja, de afstandsbediening. Eruit halen dan maar. Er moest dus nogal wat aan te pas komen, maar uiteindelijk… lemon curd!

Framboos-citroen taart

Ik maakte deze taart voor een brunch met vriendinnen. Ik zou het zoete gedeelte van de brunch voor mijn rekening nemen en dat kwam goed uit, gezien mijn voornemens om vaker zomaar een taart te bakken.

Jack Daniel’s chocolate cakes

Jack Daniels chocolate cake

Chocolade taartjes met Jack Daniel’s crème en chocolade skulls van Pinkie Patisserie. Heel simpel, maar het ziet er zo gaaf uit.

Jack Daniel's chocolate cakes

Om eerlijk te zijn, ben ik geen fan van meringues, maar deze waren echt lekker. En ook de skulls smaakten goed. Ik vond het wel zonde om ze op te eten, hoor.

Pinkie Patisserie heeft ook een website. Klik hier om die te bezoeken.

2 gedachten over “Taart met hulp van Pinkie Patisserie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.