Rocky Road Cake (the word is 'candle' in Dutch) / Rocky Road Cake met 'kaars' // VAN BRITT

Rocky Road Cake: zo maak je ‘m

Rocky Road Slices. Het meest gemaakte ‘gerecht’ hier in huis. De gevulde chocolade doet het altijd goed op feestjes, maar ook als cadeautje. Dan breek ik de chocolade in stukken en doe die in een mooie pot. Ik maak Rocky Road Slices meestal met chocolade, marshmallows en studentenhaver (krenten, rozijnen, gemengde nootjes), maar ik heb ook wel eens een 2.0 versie gemaakt met Choco Pops en gebroken Oreo’s.

Voor Dennis’ verjaardag bedacht ik dat ik wel een Rocky Road Cake zou kunnen maken. Dit is waarschijnlijk de simpelste taart die ik ooit gemaakt heb, maar hee, waarom zou je moeilijk doen?

Rocky Road Cake // VAN BRITT

De nootjes, krentjes en rozijntjes heb ik in de chocoladecake gebakken. Van de chocolade maakte ik ganache (bonbonvulling) wat ik gebruikte als vulling voor de taart. De marshmallows zaten gewoon tussen de lagen cake/ganache en natuurlijk bovenop.

Voor deze taart heb je nodig:

-een pak cakemix en wat daarbij moet (boter, eieren wellicht)

óf:

-200 gram boter, 200 gram suiker, 200 gram bloem of cakemeel, 4 eieren en een mespunt zout (een basisrecept voor cake)

En ook:

-twee flinke eetlepels cacao (roer door de bloem of cakemix)
-een kopje studentenhaver
-een kopje minimarshmallows
-250 gram pure chocolade
-een klein bekertje slagroom
-een klein klontje boter voor de ganache en een beetje boter om de bakvormen in te zetten (daar kun je ook een speciale bakspray voor gebruiken trouwens)

-drie of vier kleine bakvormen (rond geeft het mooiste effect). Hoe meer lagen je maakt, hoe hoger de taart.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (of wat de verpakking van je cakemix aangeeft).

Maak het beslag voor de cake. Lees op de verpakking van de cakemix hoe dat moet. Gebruik je het basisrecept, klop dan de boter los. Voeg de suiker toe en klop tot het een romig mengsel is (met een mixer werkt dit het beste). Klop dan de eieren één voor één door de boter/suiker. Het ei moet helemaal opgenomen zijn voor je het volgende ei toevoegt. Klop, bij voorkeur, zelfs nog iets langer. Voeg ook de bloem (met daar doorheen de cacao) toe, maar doe dit wel in gedeelten. Voeg als laatste de studentenhaver toe. Klop nog snel door en je beslag is klaar.

Beboter de bakvormen en verdeel het beslag erover. Plaats de bakvormen iets onder het midden van de oven (op een rooster). Check na een minuut of twintig hoe gaar je cakes zijn. Prik er met een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes klaar. Zit er nog vochtig beslag aan de prikker, dan moeten de cakes nog even.

Haal de cakes uit de oven. Laat ze iets afkoelen en verwijder dan de bakvormen. Laat de cakes helemaal afkoelen! Leg ze hiervoor op een rooster.

Maak de ganache. Dit doe je door de room met de boter te verwarmen tot de boter goed gesmolten is. Breek ondertussen de chocolade in hele kleine stukjes. Met een scherp mes kun je de chocolade ook snijden, dan kun je nog kleinere stukjes maken. Giet de hete room over de chocolade en laat even staan. De chocolade smelt dan. Klop vervolgens goed door, tot je een mooi glanzende saus krijgt. Laat de saus een beetje afkoelen, zodat deze dikker wordt.

Dan is het tijd voor het stapelen en vullen. Neem een mooie schaal of een taartplateau. Doe er eerst een kloddertje ganache op, zodat de taart mooi zal blijven staan (dan kan ‘ie niet schuiven). Plaats de eerste cake op de schaal, bovenop het kloddertje ganache. Kies vooraf uit welke cake dit moet worden. Bewaar de mooiste cake voor de bovenste laag!

Oké, je hebt nu de onderste laag op de schaal liggen. Schep hier een beetje ganache op. Verspreid dit een beetje over de cake. Niet helemaal naar de rand, daar gaat het vanzelf naartoe. Strooi wat minimarshmallows over de ganache. Plaats dan de volgende laag, enzovoorts.

Rocky Road Cake // VAN BRITT

Plaats eventueel nog een kaarsje of iets anders leuks bovenop de taart.

Klaar is je Rocky Road Cake! Enjoy!

Een gedachte over “Rocky Road Cake: zo maak je ‘m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.