Piratentaart

Piratentaart voor Bas (4 jaar)

Gisteren maakte ik, in opdracht, een piratentaart voor Bas, die vandaag zijn vierde verjaardag viert. Oeh, spannend, basisschool! Maar vandaag lekker feestvieren voor Bas. Ik hoop dat hij de taart geslaagd vond.

Piratentaart

De taart van de bovenkant. Het is vanillecake (vier lagen) met vanille botercrème en frambozen. En een heel klein beetje citroencrème, want ik had zo’n heerlijke citroencrème gemaakt, die precies bij deze taart paste (was eigenlijk voor iets anders bedoeld). De buitenlaag is van marsepein.

Piratentaart

De taart op zich is dus het piratengezicht. Maar om er toch op een leuke manier Bas’ naam op te zetten, heb ik een ‘stuk hout’ gesneden van bruin marsepein. De houtnerf maakte ik met een satéprikker. Je hebt hier ook speciale rolmatjes voor, maar ik vind het zelf wel leuk als de nerf steeds anders is.

Piratentaart

De letters maakte ik plat. Het cijfer vier is gemaakt van een rolletje marsepein. Net een ander effect.

Piratentaart

Voor een vierjarige vind ik een woeste piraat nog niet zo geschikt, dus kreeg deze piraat een gezellig mondje. Uiteraard wel met een stoppelbaardje eromheen. De baard is gemaakt van hagelslag. Je maakt eerst gaatjes met een satéprikker en duwt de hagelslagjes er dan in. Zonder de voorgeprikte gaatjes breken ze namelijk.

Piratentaart

Piratentaart

Als extra versiering maakte ik nog een paar munten en juwelen. Ook van marsepein. Met een beetje glans erover.

Piratentaart

Deze piraat draagt een sjaaltje op zijn hoofd. Ik heb geprobeerd de witte stippen zoveel mogelijk met het stof mee te laten bewegen.

GEFELICITEERD, BAS! Fijne verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.