Meer plezier van een bos bloemen (4 tips)

Haha! Die titel. In de categorie ‘kreatief met kurk’, vind ik dat. Maar waar het dus om gaat: misschien heb je een bos bloemen gekregen met Valentijn. Na een tijdje verwelken er wat bloemen, maar niet allemaal. Je haalt er wellicht wat bloemetjes uit, maar dat kun je ook niet blijven doen, dan is het geen bos bloemen meer. Een paar tips:

Tip 1:

Bloemen in vaasjes

De meest voor de hand liggende manier. Je haalt een paar bloemen uit de bos en maakt hier kleine bosjes van. Die zet je in kleine vaasjes of glazen potjes. Je kunt gemengde bosjes maken, maar dezelfde soort bloemen bij elkaar staat ook leuk.

Bloemen in vaasjes

Dit zijn overigens gewoon glazen potjes waar mosterd, kappertjes en augurken in hebben gezeten. De geur krijg je eruit met mosterdpoeder.

Tip 2:

Bloemblaadjes

Trek de blaadjes van de bloemen en strooi ze over de tafel. Je kunt sommige blaadjes ook heel goed drogen.

Bloemblaadjes

Tip 3:

Hartvormige blaadjes

Zijn alle bloemen vergaan, maar is het groen nog prima? Knip kleine hartjes van de blaadjes. Na een tijdje drogen ze en worden ze hard en broos. Je kunt er ook een slinger van maken. Rijg de hartjes dan met dun garen aan elkaar. Doe dit direct, anders drogen de blaadjes en dan zijn ze niet meer te rijgen.

Hartvormige blaadjes

Tip 4:

Bloemstuk anders

Dit is wellicht de meest aparte tip en je moet er van houden (I do!). Ik zag het idee al een aantal keer op Instagram voorbij komen bij de supergetalenteerde dames Kristen en Amy van Mooncanyon (hoe gaaf is die naam!!). Zij maken regelmatig dit soort ‘bloemstukken’ en ‘bloemmandala’s’ op tafels, maar ook op vloeren.

Bloemmandala

Er zijn niet echt regels voor. Gebruik wat je nog gebruiken kan van je bos bloemen. Leg alles mooi neer. Rangschik. Verschuif. Knip.

Bloemmandala

Bloemmandala

Neem eens een kijkje op de website van Mooncanyon, zij maken echt hele mooie bloemstukken. Ze gaan helemaal buiten de geijkte paden met hun corsages, tafelstukken, kransen… Heel mooi! Daarbij maken ze zoveel mogelijk gebruik van seizoensbloemen en streekproducten.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *