Januari Instagrams + #makesome365

Vandaag alle Instagrams van de maand januari. Deze keer maakte ik extra veel foto’s. Dat komt omdat ik, in navolging van Omstebeurt, een 365-project ben aangegaan. Make Some, heet het. Iedere dag iets maken. In eerste instantie dacht ik dat dat niet zo lukken. Maar aan de andere kant, ik maak echt iedere dag wel iets. Nu moet ik het alleen zichtbaar maken met een foto.

Kijk op Instagram bij de hashtag #makesome365 en je ziet alle foto’s van iedereen die meedoet. Dus ook die van mij.

Daar gaat ‘ie:

IMG_4591

Één van de eerste dagen van januari. Ik heb geen goede voornemens met betrekking tot m’n gewicht, dat zie je wel.

IMG_4603

Make Some dag 1. Simpel, maar groot effect. Ik vind wasknijpers beschilderen leuk om te doen. Ik word er zelfs rustig van. Mensen die mij goed kennen, weten dat dat bijzonder is.

IMG_4599

Ik heb een aantal jaren achter elkaar een Kitsch Kitchen agenda gehad. Die heb ik allemaal bewaard voor de leuke plaatjes die erin staan. Dag 2 maakte ik er tags van.

IMG_4606

Op dag 3 gingen we naar de verjaardag van Jim (4). Ik maakte een grabbelton voor hem. Lees hier de blogpost erover.

IMG_4625

Op dag vier stuurde ik dit speciale potlood naar Masoem. Hij kan heel goed tekenen en was pas jarig geweest. Dus tekende ik een kaart voor hem.

IMG_4626

Dag 5: een lege Smarties verpakking werd een potlodenkoker. De tape met panterprint (duct tape) komt van Action.

IMG_4631

Dit wil ik wat meer gaan doen in 2014 (weer iets waar ik rustig van word): letters tekenen. Deze quote tekende ik op dag 6. Daarna stuurde ik ‘m op naar Eef, die Mail on Monday #18 ontving.

IMG_4650

Dag 7 zette ik de Mail on Monday in elkaar, maar aangezien deze pas een paar dagen later op de blog voorscheen, moest er nog even een motiefje over.

IMG_4653

Lunchen bij Usine in Eindhoven. Op het toilet hangt een hele grote, ronde spiegel. Stevie wil daar altijd even een showtje opvoeren.

IMG_4654

Heb ik opeens twee kindjes…?

IMG_4657

Een niet-zo-fraaie avondfoto (slecht licht), maar op dag 8 speelde ik met strijkkralen.

IMG_4676

Op dag 9 maakte ik er -overdag!- sieraden van. Ik maakte ook een doosje om alles in te doen. Dit was namelijk een cadeautje voor vriendin Barbara.

IMG_4662

Mijn bestelling van Ps Ik Hou Van Jou kwam binnen. Prachtig ingepakt! In het pakje met de zwarte druppeltjes zat de kaart die je bij de Januari Wishlist zag.

IMG_4677

Paper diamonds op dag 10. Deze vouw ik graag. Ik maak ze ook vaak van kraft papier. Of van Engelse krant.

IMG_4702

Ik bestelde een tattoo en een boekje bij Djello (webshop). Ik kreeg er een mooie, vilten button bij, zo lief!

IMG_4708

Op dag 11 ging ik aan de slag met waterverf. Wat het moest worden wist ik toen nog niet precies. Da’s eigenlijk niets voor mij, doelloos knutselen. Terwijl ik dat als kind heel goed kon. En dan maakte ik dus de gaafste dingen. Ik wil proberen dit weer vaker toen doen, omdat het mooie dingen oplevert. Één van de reacties op Instagram (van pimpelwit): Dat zijn vaak de leukste maaksels. En dat klopt ook, want het is inmiddels iets moois geworden. Echt vaker doen dus.

IMG_4717

Een hele tijd geleden zat er een kleurboekje voor volwassenen bij Flow Magazine. Op dag 12 kleurde ik hier een paar tekeningen van in.

IMG_4727

Weer zo’n prachtige, laat-op-de-avond, kunstlicht foto. Superwazig. Maar dit was dus dag 13. ‘Stofjes geknipt voor vlaggenlijntjes’ zette ik erbij. En daar bleef het -tot nu toe- ook bij, haha!

IMG_4751

Sinds Pinterest maak ik veel minder moodboards. Dus ook daar ben ik weer mee begonnen. Dag 14.

IMG_4761

Repareren is ook maken, toch? Dus op dag 15 repareerde ik mijn dekentje van vroeger. Stevie gebruikt het nu.

IMG_4791

A rainbow. Vind ik altijd speciaal.

IMG_4793

Een pakketje voor Stevie’s vriendinnetje Juul. Op dag 16.

IMG_4802

Echt, je hebt van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Gelukkig ging het na deze koffie beter.

IMG_4724

Make Some werd Bake Some op dag 17. Het recept voor deze citroentaart (met printable versie en boodschappenlijstje) vind je hier. Ik houd zelf niet zo van taarten. Wel van bakken, maar niet van opeten. Maar deze! Heerlijk!

IMG_4810

Dit vind ik nu écht lekker! Warme chocolademelk met slagroom, terwijl je in een subtropisch zwemparadijs zit. Ja, ik weet het, vreemd. Maar het is voor mij een soort jeugdsentiment, denk ik. Ik weet namelijk niet beter. Als er dan geopperd wordt iets te drinken te halen, dan komt het ook niet in me op om iets anders dan dit te bestellen.

IMG_4815

Een stukje citroentaart tijdens het werken.

IMG_4825

Voor een verjaardag maakte ik een Pretty Paper Pakket, met inpakpapier, masking tape, Chinees papier, dollies, tags en dit gevlochten krantenpapier. Dag 18.

foto

Op dag 19 maakte ik een paar extra potjes geluk. Deze verkopen altijd goed op de markten waar ik sta.

IMG_4851

Mijn bestelling van Een Nieuw Avontuur kwam binnen. Een Nieuw Avontuur is één van de webshops van Omstebeurt, die initiatiefneemster van Make Some. Je ziet binnenkort wat er in dit pakketje zat.

IMG_4841

Op Blue Monday lag ik in bed (voorhoofdsholteontsteking…) en maakte ik deze foto. Very blue indeed.

foto

Maar er moest nog wel een Mail on Monday de deur uit die dag (dag 20). Samen met het pakketje voor Juul, bracht ik dit naar Ilske (Juul is haar dochter). Je kunt hier meer lezen over de Mail on Monday.

IMG_4857

Dag 21: ik werk al heel lang aan dit kleed. Ooit moet het af, haha!

IMG_4858

Dit wordt nog een blogpost, maar ik maakte de onderdelen al op dag 22.

IMG_4873

Op dag 23 maakte ik een stel kaartjes, waaronder deze. Hier is hij nog niet af, binnenkort het resultaat.

IMG_4879

Van Marleen (komende maandag Mail on Monday! Ze heeft het pakketje al ontvangen) kreeg ik een volle enveloppe met tags en kaartjes. Het zijn er echt superveel. Ik weet nog niet wat ik er mee ga doen, maar ze komen zeker een keertje van pas.

IMG_4891

Op dag 24 maakte ik een heleboel snailmail.

IMG_4920

Mijn eerste #widn! What I’m Doing Now. Een mede-Instagrammer vraagt je #widn en jij antwoordt dan (als je zin hebt). Stevie kwam net uit de douche en we waren bellen aan het blazen. In de winter mag ze dat van mij in de badkamer.

IMG_4922

Op dag 25 zette ik een bouwpakket van de Action in elkaar. Lees hier mijn bevindingen.

IMG_4946

Ik ging met mijn zusje eten bij Radio Royaal, maar aangezien Stevie en Dennis ook moesten eten, kookte ik toch iets. Eten gekookt, terwijl ik zelf uit eten ga. You know you’re a mom when…

IMG_4952

Een brunch met vriendinnen. Ik was verantwoordelijk voor de taart.

IMG_4954

Heel binnenkort op dit blog, deze frambozen-citroentaart met meringue. Make Some werd weer even Bake Some op dag 26.

IMG_4962

Één van mijn goede voornemens wat kleding betreft: meer kleur! Dus ‘wearing something colorful today’.

IMG_4963

Lieve tante Willeke haakte dit tasje voor Stevie.

IMG_4981

#duckface!!!! Ik maakte deze kaarten op dag 27. Je kunt hier de afbeeldingen downloaden om zelf de kaarten te maken.

IMG_4993

Een dag vol zelfstandigheid! Eerst alleen boven spelen, daarna alleen een filmpje kijken (ook boven) en uiteindelijk wilde ze ‘alleen een frisse neus halen’. Dus jasje aan, das om en naar buiten. Gelukkig is het speeltuintje onze achtertuin. Ik kon haar de hele tijd gewoon zien. En er waren ook nog een heleboel andere kinderen. Maar toen ze om vijf uur weer naar binnen kwam, ‘want alle andere kindjes gaan ook’, was ik opgelucht.

IMG_5006

Gevonden bij de kringloop; boeken die ik zelf als kind ook had. Nu heb ik ze dus weer.

IMG_5007

Bij de kringloopwinkel die ik vaak bezoek, staat een ‘gratis uitzoeken’-bakje bij de kassa. Als je dan iets koopt, mag je kindje iets uitzoeken. Er lag een prachtige (!) K3-ring, maar Stevie wilde per se deze praktische bouwhelm/opener… Er staat ook nog ‘DICTATOR’ op…

IMG_5013

Dag 28: paper bags vouwen. Ik weet dat je die ook kunt kopen, hoor. Maar dit is weer zoiets waar ik rustig van word. En bovendien, zo heb ik alle maten, in plaats van een volle doos zakjes in één maat.

IMG_5014

Bijna drie jaar geleden, kreeg ik dit jasje van mijn buurvrouw. Stevie past het nu bijna, maar er was wel een knoopje los. Dus op dag 29 repareerde ik dit. En verder stopte ik nog een aantal gaatjes in shirts en leggings. Make Some = Repair Some

IMG_5015

Dag 30: uit een jaren zeventig boek plaatjes knippen om pakketjes van te maken. Nog geen idee wat ik er mee ga doen.

IMG_5039

Op dag 31 plakte ik zelfgemaakte tags in Stevie’s boeken.

IMG_5040

En dit liet ik hangen bij de kringloop. Achteraf een beetje spijt van…

Het Make Some-project is me de eerste maand eigenlijk wel meegevallen. Ik maak inderdaad elke dag iets. Soms moet ik een beetje puzzelen met de tijd. Ik bedoel, wanneer ik dan de foto maak (rottige wintertijd). Ik verwacht dat Make Some in de lente/zomer nog makkelijker gaat zijn daardoor.

Een gedachte over “Januari Instagrams + #makesome365

  1. Barbara

    Leuk Britt! Het mooie doosje staat op mijn plankje in de slaapkamer bij de rest van mijn sieraden. Nog even wachten tot het weer lente wordt, dan ga ik de neon roze strijkkralen sieraden sowieso dragen 😀

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.