Fashion briefpapier + enveloppen & tags

Zo maak je zelf fashionable briefpapier! En een setje enveloppen en tags om het compleet te maken. Je hebt hiervoor een scanner en een fotobewerker nodig (Photoshop bijvoorbeeld, maar met sommige -gratis- apps werkt het ook, hoor).

Fashion briefpapier

Zoek een mooie afbeelding in een tijdschrift van A4-formaat. Het is het mooiste als de achtergrond licht is. Dus geen drukke buitenfoto, maar een rustige studiofoto.

Fashion briefpapier

Scan de foto in. Haal dan eventuele tekst weg (gummen, uitsnijden…). Maak de afbeelding dan lichter (vervagen, opacity). Maak ‘m zo licht dat je eroverheen kunt schrijven.

Print de afbeelding vervolgens uit en bekijk het resultaat. Maak eventueel nog wat aanpassingen en print zo vaak je wilt.

Fashion briefpapier

Zie je? Heel licht.

Dan de enveloppen.

Fashion briefpapier

Scheur mooie afbeeldingen (A4) uit tijdschriften. Vouw eerst een flapje. Vouw daarna de rest dubbel, het flapje dus niet meegerekend. Snap je het nog?, hihi!

Fashion briefpapier

Laat de enveloppen open (het flapje open). Stik dan, met de naaimachine, de zijkanten op elkaar. Vouw daarna pas de flap naar binnen.

Fashion briefpapier

Deze tags maakte ik gewoon van een stukje dun karton en mooie plaatjes uit een tijdschrift. Ik gebruikte een bestaande tag als patroontje. Gaatje maken met een perforator, lintje erdoor, klaar.

Fashion briefpapier

Fashion briefpapier

Nog een zakje om de tags in te bewaren.

Fashion briefpapier

Je kunt natuurlijk een mapje kopen, maar zelf maken kan ook. Deze is gemaakt van kraftpapier (dubbel gevouwen voor extra stevigheid). Zo blijft je hele stationary setje mooi bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.