Klein bureautje voor Stevie

Zo af en toe merk ik dat Stevie onrustig wordt van haar speelgoed. Ze weet niet waarmee ze wil spelen en ze laat dingen links liggen waar ze een maand daarvoor nog dagelijks mee speelde. Duplo bijvoorbeeld. Dat is een half jaar speelgoed nummer 1 geweest, daarna is er maandenlang niet mee gespeeld en nu opeens weer wel.

Stevie heeft speelgoed op haar kamer (eerste verdieping), een hoekje beneden en twee bakken speelgoed op zolder. Dus ze kan overal spelen, ook als ik op zolder werk of op de eerste verdieping aan het poetsen ben bijvoorbeeld. Om de paar maanden gooi ik alles om. Of in ieder geval, wanneer ik merk dat Stevie minder met iets gaat spelen. Dan zet ik het een paar maanden weg of ik zet het in een ander speelhoekje.

In de woonkamer stond al een hele tijd een keukentje. Toen het er pas stond, werd er veel mee gespeeld, maar de laatste tijd veel minder. Het tafeltje met stoeltjes, gekregen van de Sint, is de laatste tijd favoriet. Stevie is ook heel erg bezig met nadoen en aangezien ik een bureau in de woonkamer heb, had ik bedacht dat het wel leuk voor haar zou zijn als ik een klein bureautje voor Stevie zou maken. Het keukentje kon dan naar haar kamer. Dus dat deed ik, terwijl Stevie naar de peuterspeelzaal was. Dan was het een echte verrassing. Zo ziet haar bureautje eruit:

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Het is een tafeltje van IKEA (LÄTT). Er zitten twee stoeltjes bij. De Sint koos voor deze vanwege de mogelijkheden; je zou het setje ook nog kunnen schilderen. Of alleen de poten, daar ben ik nog niet uit.

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Het koffertje kreeg Stevie cadeau van oma en de cupcake van vriendin Robin. Het is een spaarpot. Het fototoestelletje van stof is van Miko Design. Ik kocht het van de zomer op de Yvestown Fair, een evenement georganiseerd door Yvonne van The Yvestown Blog. Verschillende bloggers/webshops verkochten daar hun producten, zo ook Erika van Miko Design.

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Met masking tape (allemaal van HEMA) hing ik wat posters en kaartjes op de muur. En het fototoestelletje. De ‘rain, rain’-poster is van Mr. Printables, het kaartje daarboven zat als bedankje bij een bestelling van webshop Ps Ik Hou Van Jou, de uitnodiging voor Stevie’s tweede verjaardag maakte ik zelf en de kalenderposter is van Elske Leenstra.

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Gewone glazen potjes (gerecycled!) als pennenbakjes. Het potje met mintgroene streepjes is nog van de desserttafel die ik voor de bruiloft van Bouke en Linda maakte. Het potje met de roze baan maakte ik voor een blogpost over potjes en blikjes beschilderen. Het molentje van krantenpapier maakte Dennis voor mijn verjaardag.

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Ik heb meestal een tas bij m’n bureau staan, dus dat wilde ik voor Stevie ook. En waarschijnlijk wil zij het ‘net als mama!!’, dus om daar alvast op in te spelen…

De tasjes zijn van Handed By en kocht (met ananassen) en kreeg (met olijven) ik zo ongeveer dertien jaar geleden. Dus -hoogstwaarschijnlijk- niet meer te vinden. Wie wat bewaart…

Little desk / Klein bureautje // VAN BRITT

Stevie’s reactie op het bureautje was echt priceless! “Huh! Wow! Wie heeft dat gemaakt?” Dolgelukkig! En het mooie is, ik heb er niets voor gekocht. Het hele hoekje is gemaakt met dingen die we al hadden. Dat zijn de betere projecten, haha!

Een klein bureautje, wat gebruikte ik?:

Tafeltje met twee stoeltjes (LÄTT) van IKEA.
Fototoestelletje van Miko Design. Ook de blog van Miko Design is de moeite waard om te bezoeken.
‘Rain, rain’-poster van Mr Printables. Gratis uit te printen voor thuisgebruik.
Kalenderposter van Elske Leenstra. Iedere eerste van de maand verschijnt er een nieuwe op haar website.
The Yvestown Fair 2013
Handed By maakt inmiddels tassen, mandjes en dergelijke van geweven plastic. Ik kon op de website geen ananastassen meer vinden, haha! Maar, voor alle volledigheid, hier toch de link naar de site: www.handedby.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.