Carnaval 2014: de voorbereiding

Weet je nog dat ik in mijn voornemens (2014 GO!) schreef dat ik vaker een backdrop voor foto’s en/of desserttafels wilde maken? Nou, dat heb ik dus gedaan. Voor carnaval. Niet dat we dat hier thuis vieren. Nee nee, hossen doen we ergens anders wel. Maar om een paar foto’s te maken.

Carnaval 2014: de voorbereiding (met backdrop) // VAN BRITT

De backdrop. Ik maakte ‘m, heel simpel, van ronde vouwblaadjes. Die vouwde ik twee maal dubbel en knippen maar. Om ze aan elkaar te maken gebruikte ik een lijmstift.

Carnaval 2014: de voorbereiding (met backdrop) // VAN BRITT

“Ik wil een zinger zijn!”

Ik vind carnaval gezellig, maar waarom? Het zit ‘m in het gemoedelijke, denk ik. Je spreekt mensen die je al eventjes niet gezien hebt, je danst, je hebt lol met elkaar. En die outfits, hè, die helpen ook wel. Ik kan echt niet serieus doen tegen een stoere vent die verkleed is als Barbie (ja, die zijn er!).

En ja, er zijn, net als op iedere stapavond, mensen die je vreemd aankijken als je danst/feest met een blik van ‘doe normaal’ (bij mij wel, haha!). Normaal gezien vind ik dat soms een beetje vervelend, maar met carnaval interesseert me dat niet. Kom op, mensen! We staan hier allemaal verkleed, hoe ‘normaal’ is dat?

Carnaval 2014: de voorbereiding (met backdrop) // VAN BRITT

Niet iedereen houdt van carnaval en niet iedereen viert het. En dan heb ik het niet per se over het noorden van het land. Ook als je in het zuiden woont kun je er, in de meeste steden en dorpen, ook wel omheen. Ik ken genoeg mensen die gewoon moeten werken op maandag en dinsdag en dus alleen in het weekend gaan. Of die helemaal niet gaan. En er zijn ook mensen die vluchten, die op wintersport gaan. En dan daar gaan hossen in de après-ski, haha! 😉

Mijn ouders hadden een café, dus ik heb carnaval van jongs af aan al gevierd. Later werkte ik ook met carnaval, maar als je achter de bar staat, ben je er toch bij. Dan voelt het bijna niet als werken. Mijn collega’s en ik waren ook gewoon verkleed. En we dansten terwijl we werkten. Dat kwam omdat het druk was en daardoor glad achter de bar. En door de carnavalsmuziek ging je dan heel raar lopen, haha! Een soort hupsen. Mijn vriendinnen, die er ook werkten, en ik, hebben het er nog wel eens over. Dat je dan spierpijn had van dat vreemde loopje. En alles mee kunnen zingen, hè. Want sommige liedjes kwamen wel tien keer voorbij. ‘En nou die hendjes de lucht in’, ‘Schatje, mag ik je foto’ en ‘Er staat een paard in de gang’. Ken je klassiekers!

Heks. Ook nog een mogelijkheid.

Ik plan mijn outfit nooit echt vooraf. Op zaterdag trek ik meestal wat uit de verkleedkist (lees: mijn kast) en ik knutsel er nog wat bij. Ik heb meestal wel een idee van tevoren, maar hoe het uitpakt zie ik dus zaterdag wel. Voor Stevie heb ik een tutu, daar kun je alle kanten mee op.

Vorig jaar sprak ik met vriendinnen af om als de Spice Girls verkleed te gaan. Ik was Mel B. Dus dat is het enige jaar geweest dat ik eerder al over m’n outfit moest nadenken. De headsets moesten besteld en ik ging op zoek naar een krulletjespruik. En ik maakte stickers voor de hele groep met ‘BABY’, ‘GINGER’, ‘SCARY’, ‘SPORTY’ en ‘POSH’. Wat heel fijn was; ik kon m’n moonboots aan, haha! Geen koude voeten gehad tijdens het kijken van de optocht.

We beginnen zaterdag al vroeg. Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben op zaterdag meestal pas vanaf 21.00 uur aanwezig, maar dit jaar pak ik het anders aan. Eerst een ‘powerlunch’ en dan feesten. Ik ben benieuwd. Ik heb er in ieder geval veel zin in. De confetti en serpentines liggen al klaar.

Voor iedereen die carnaval gaat vieren: veel plezier!!

2 gedachten over “Carnaval 2014: de voorbereiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.