2014 GO!: lijf & leven

Vandaag het laatste deel van mijn 2014 GO!-project. Deze keer de categorie lijf & leven, waar ik alles onder schaar dat te maken heeft met gezond leven, gezond denken en balans in je leven. Je zou kunnen zeggen dat dit de klassieke voornemens zijn. ‘Ik wil afvallen’ bijvoorbeeld. Of ‘ik wil vaker op tijd naar bed dit jaar’. Hier komen mijn voornemens:

-Ik wil beter plannen

Eigenlijk moet dit zijn ‘ik wil NOG beter plannen’, want het gaat al best goed. Ik denk trouwens dat dit voornemen voor half Nederland geldt. Ik heb dus een mooie agenda gekocht (dat helpt!) en schrijf alles meteen op. Wat het plannen hier soms pittig maakt, zijn de wisselende diensten van Dennis en ook mijn werk is wekelijks anders. Plannen én overleggen dus.

-Ik wil nieuwe sportschoenen kopen

Dan koop je die toch, denk je misschien. En dat is ook wel zo, maar ik kijk altijd eerst goed rond wat ik wil hebben, wat ik nodig heb. Daarnaast had ik het voornemen ook anders kunnen formuleren: ik wil op tijd nieuwe sportschoenen kopen. Gezien ik vrij veel sport, verslijt ik ook veel sportschoenen. Je ziet niet dat ze versleten zijn, want ik draag ze alleen binnen, maar de demping is minder goed. En dat heb je nodig! Vooral tijdens lessen als steps en high impact aerobics. Slechte schoenen kunnen zorgen voor een slechte houding en daarmee blessures. En dat wil ik natuurlijk voorkomen.

Ik schreef een blogpost over het vervangen en aanschaffen van sportschoenen. Je kunt het hier lezen. En ik beloof je: je zult er écht wat aan hebben. Niet alleen als je op het punt staat nieuwe sportschoenen te kopen, maar ook als je je sportschoenen al een behoorlijke tijd hebt.

-Ik wil ‘nee’ kunnen zeggen

No!

Ik kan heel moeilijk ‘nee’ zeggen. Dan neem ik een taak tóch op me, terwijl ik mezelf daarmee voorbij ga. ‘Nee’ zeggen moet je oefenen, als het iets is wat je slecht kunt. Begin met kleine dingen (een collecte waar je niet aan mee wilt doen) of vraag uitstel (‘ik kom hier later op terug’).

Nu weet ik van mezelf precies waar mijn valkuilen liggen als het over ‘nee’ zeggen gaat. Maar ik snijd mezelf er toch mee in de vingers. Vaak op het eind van het jaar, in november en december, als er van alles moet gebeuren. En dit jaar heb ik ook gemerkt dat het soms lastig is om ‘nee’ te zeggen omdat ik veel thuis werk. “Ja, maar jij bent toch thuis?” Klopt, maar dat wil niet zeggen dat ik dan altijd tijd voor je heb. “Ja, maar jij bent toch eigen baas, kun je toch zelf je tijd indelen?” Klopt ook, maar als ik dan nu iets voor een ander ga doen, dan schuift mijn werk dus door. Dan kan dat dus ook betekenen dat ik vannacht om drie uur pas achter m’n naaimachine of laptop vandaan kom.

Ruim een jaar geleden schreef ik er al eens een blogpost over, over ‘nee’ zeggen. Ik moet het zelf gewoon af en toe nalezen, haha!

-Some words to live by…

Ik kan nog heel lang doorgaan over deze goede voornemens, maar het beste kan ik het samenvatten met een aantal quotes. Ze zijn niet van mijzelf, ik vond ze op internet (de meeste via Pinterest). Helaas stond bij de meeste quotes geen bron (daar ben ik nogal van; ere wie ere toekomt).

Voor deze printables ben ik aan de slag gegaan met waterverf en zwarte stift. Daarna heb ik alles ingescand. Er zijn negen quotes in totaal. Vier daarvan staan, in A6-formaat (kaartjes), op één pagina. De andere vijf quotes beslaan een volledige A4-pagina. Onder ieder plaatje staat een link. Klik daarop en de afbeelding opent in een nieuwe venster, zodat je gemakkelijk kunt printen.

Je kunt de quotes uitprinten (per stuk, een paar, allemaal) en ophangen. Ik heb er expres geen vanbritt.nl onder gezet. Wél vind ik het fijn als je VAN BRITT in de beschrijving vermeldt als je deze quotes pint op Pinterest of als je ze voor je eigen blog/website gebruikt.

'Climb mountains not so the world can see you, but so you can see the world' // Image: VAN BRITT

'Go where you're celebrated, not where you're tolerated.' // Image: VAN BRITT

'The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.' - Socrates // Image: VAN BRITT

'If you are always trying to be normal you will never know how amazing you can be.' - Maya Angelou // Image: VAN BRITT

Quote 1 (vier op een pagina)

'Don't judge people just because they sin differently than you.' // Image: VAN BRITT

Quote 2

'The moment you feel like you have to prove your worth to someone is the moment to absolutely and utterly walk away.' - Alysia Harris // Image: VAN BRITT

Quote 3

'People aren't against you, they are for themselves.' // Image: VAN BRITT

Quote 4

'No one has ever made himself great by showing how small someone else is.' // Image: VAN BRITT

Quote 5

'The difference between who you are and who you want to be, is what you do.' // Image: VAN BRITT

Quote 6

Ik ben bezig met een pagina op deze website waarvoor lezers foto’s in kunnen sturen. Een soort testimonials. Dus als je één van deze quotes geprint hebt en ergens hebt opgehangen, dan vind ik het leuk als je daar een foto van wilt maken. Mail ‘m naar mij en ik kan een ‘lezershoekje’ maken hier op de website.

Dat waren alle goede voornemens en doelen van mijn 2014 GO!-project. Wil je alles teruglezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.