2014 GO!: kids

Mijn voornemens wat betreft het onderwerp kids. Eigenlijk ‘kid’, want Stevie is mijn enige kindje. Maar omdat ik voor alle blogcategorieën doelen/voornemens wilde formuleren, blijft het gewoon kids. De voornemens hebben wel alles met Stevie te maken, maar het zijn ook onderwerpen waar ik dit jaar over wil bloggen.

-Vaker zelf kleertjes maken

Zelfgemaakt jurkje voor Stevie

Want het is eigenlijk heel simpel. Zoals dit jurkje (bovenstaande foto). En het mooie is, vaak heb je voldoende stof als je een oud kledingstuk van jezelf uit elkaar haalt. Zeker voor de allerkleinsten. Zo heb ik al een paar oude shirts van mezelf omgetoverd tot jurkjes voor Stevie.

-Films kijken

Afgelopen zomer werden er bij De Ploeg in Bergeijk (kinder)films vertoond. Wij gingen naar een Kabouter Plop-film. Stevie vond het geweldig. Thuis hadden we helemaal geen films, dus kreeg Stevie een dvd van The Gruffalo van Sinterklaas. Dit jaar wil ik een paar keer een filmpje kijken met Stevie, want ik heb gemerkt dat ze dat heel leuk vindt. Een bioscoopbezoekje lijkt me helemaal leuk met haar. En ik wil graag een paar dvd’s voor haar kopen, voor als ze ziek is of moe. Of voor een luie zondag. Op mijn verlanglijstje staat in ieder geval Where the wild things are. Dat is Max en de Maximonsters in het Nederlands. Dat boek lezen we zo vaak, dus de film vindt Stevie vast ook leuk.

-3!

Stevie wordt in mei drie jaar. In tegenstelling tot m’n eigen verjaardag (ben ik niet zo van), vind ik het wel leuk om die van haar te plannen. Een mooie taart, leuke versiering, iets om aan de andere kindjes mee te geven… Ik heb natuurlijk al ideeën genoeg. Een rustieke, gesmeerde taart bijvoorbeeld. Maar ik denk dat Stevie liever iets kleurrijks wil.

En daar gaan we dan voor, want zij is jarig! Vorig jaar had ik het nog voor het zeggen, nu niet meer. Maar het thema voor de taart moet nog even wachten, want deze week is het Hello Kitty, volgende week is het Dora.

-Gym

Na de zomer wil ik op zoek gaan naar een soort gymklasje voor Stevie. Of in ieder geval iets van sport. Kan ook zwemmen worden. Ik ben er nog niet uit. Driejarigen bewegen sowieso wel veel. Dus het hoeft ook niet heel serieus. Beetje vrijblijvend sporten.

Niet dat Stevie nu yoga moet gaan doen, hoor. Ik vind het gewoon een mooie poster. Ik ben thuis regelmatig bezig met het maken en instuderen van een les (aerobics, streetdance, yoga) en Stevie vindt mijn yogaoefeningen verreweg het interessantst. De three-legged downward dog is favoriet. “Kijk mama, zo kun je ook,” zegt ze dan.

Dat waren mijn voornemens. En natuurlijk wil ik gewoon goed voor Stevie zorgen en een leuke mama zijn! Maar goed, dat spreekt voor zich. Stevie is een echt dametje al. Een paar maanden geleden dacht ik nog: het opvoeden is begonnen. Maar er komt steeds iets bij waar je tegenaan loopt! En ze lijkt echt heel veel op mij, dus dan weet ik dat er nog meer komen gaat, haha! Ze is in ieder geval niet op d’r mondje gevallen:

-“Stevie, wat doen de paardjes in de wei?”
“Ze doen koeien na!”

-Stevie is verkouden.
“Zit je neus verstopt, meisje?”
“Nee, hij zit gewoon hier.” *wijst naar neus*

-“Lust je wat drinken?”
“Ja en een koekje beslist.”
Ik moest zo lachen om dat ‘beslist’ er achteraan. Dat is niet iets wat wij (of de mensen om haar heen) vaak zeggen.

-In de auto:
“Papa, rijden we naar Veldhoven?”
“Ja, hoezo?”
“Heb je daar hulp bij nodig?”

-“Ben ik nu uitgelucht?”
In plaats van opgelucht.
Nog grappiger omdat ze op het toilet zat.

-Dennis zingt een zelfverzonnen liedje, terwijl hij met Stevie naar de hal loopt om de jas aan te doen. Ineens hoor ik vanuit de hal: “Papa, houd maar op, ik word er gek van.”

Ja, ik ben ook zo’n moeder die haar eigen kind heel grappig vindt… Ze zegt ook minder grappige dingen, hoor. Zoals ‘Dat wil ik niet’, wat dan klinkt als ‘Dawilluknie’. Dit zegt ze een kleine vierhonderd keer per dag…

Volgende keer meer 2014 GO!
Alle 2014 GO! voornemens en doelen kun je hier lezen.

3 gedachten over “2014 GO!: kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.