2014 GO!: feest!

Tja, mijn goede voornemens met betrekking tot feest? Meer feesten in 2014? Langer feesten in 2014? Dit was een moeilijke, maar ik heb toch een paar doelen weten te formuleren.

2014 GO!

-Valentijn

Favo-rietje

Het eerste feestje van 2014. Ik ben niet iemand die cadeau’s verstuurd of het hele huis versierd, maar ik doe wel altijd iets kleins. Dus maakte ik alvast een Valentijnsknutsel. Je kunt hier precies lezen hoe en wat. En er is ook meteen een printable te downloaden, om zelf zo’n kaartje te maken.

Nee, ik vind Valentijn geen slim bedachte, commerciële feestdag. Je moet niks, je mag. Je mag iemand blij maken met een kleinigheidje. Je mag een leuk kaartje posten. Wat is daar mis mee? Als er een feestdag(en) is waarbij ik het idee heb dat ik steeds meer moet, dan is het Pasen wel. Sinds wanneer moeten we met Pasen gourmetten? En het nut van een lammetje gemaakt van boter zie ik ook niet zo. Maar hé, ieder z’n ding.

-Carnaval

Ik houd van carnaval. Eigenlijk zou ik wel vaker verkleed op stap willen gaan (wie houdt je tegen, Britt?), maar goed, eens per jaar is ook prima. Maar dan wel meerdere dagen achter elkaar.

Ieder jaar maak ik zelf een pak. Of ik stel het samen met dingen die ik nog heb liggen. Zo was ik al eens:

-Amy Winehouse

-bruid (één keer in m’n eigen trouwjurk en één keer in de trouwjurk van mijn moeder)

-Axl Rose van Guns n’ Roses (met een Kill Your Idols-shirt, bandana, kilt en witte sportsokken in zwarte kisten)

-cheerleader (geen kant-en-klaar pakje, maar een hele gave oldskool Adidas-outfit in rood wit met rode pompons erbij)

-ballerina (ik naaide de gekruiste linten elke dag opnieuw aan mijn maillot vast, anders kon de maillot niet uit en aan)

-Mel B (mijn vriendinnen waren Mel C, Geri, Emma en Victoria: de Spice Girls)

-queen of hearts (van Alice in Wonderland, met een roze flamingo-tas, verder kwam alles gewoon uit mijn kast; je kunt je afvragen hoe vreemd mijn garderobe is…)

-cupido (toen viel Valentijn met carnaval)

-angel of death (nou ja, engel, maar dan alles zwart)

-en nog veel meer. Ik werkte in een café, dus ik moest wel eens vier outfits hebben (voor vier dagen werken). Of wassen tussendoor. Ik ben zo iemand die ’s nachts alles nog in de wasmachine gooide en dan wachtte, onder het genot van een broodje haringsalade, totdat het programma klaar was. Dan kon daarna alles in de droger. Heb je al door dat ik carnaval vrij serieus neem?

En vroeger liep ik natuurlijk ook met zo’n witte jas op het schoolcarnaval rond. Met glitter en spraykleur in het haar. Het grappige aan al mijn outfits: ik heb ze allemaal, behalve Mel B, pas op carnavalszaterdag in elkaar gezet. Die last minute madness werkt voor mij kennelijk goed.

 

-Vaker feest

Met vaker feest bedoel ik: vaker taart bakken, vaker slingers ophangen, vaker mensen uitnodigen. En ook: spontaan iets gaan doen. Kleine feestjes. Ik heb er ook al maatregelen voor getroffen, want ik heb kleine bakvormen bijgekocht. Ik heb al een paar keer taart gebakken om niks, haha! Dat doe ik nu dus eerder. Een grote taart gaat, misschien, niet op.

-Een gave backdrop maken

Het liefst zou ik dit voor iemand anders doen. Dus een desserttafel, taartentafel of hapjestafel met een backdrop erachter. Die dan in de stijl is van het feest.

Dat waren de feest!-voornemens. Volgende keer verder met 2014 GO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.