Wat doe je met al die tekeningen van je kind?

Sinds augustus gaat Stevie naar de peuterspeelzaal. Ik was (en ben nog steeds!) zo’n trotse moeder toen ze daar heen ging en zich prima vermaakte. En nog trotser was ik, toen ze haar eerste knutselwerkje mee naar huis kreeg. Toen ik zwanger was maakte ik me er al voorstellingen van. Hoe mijn toekomstige peuter dan met een beschilderde, lege keukenrol uit school zou komen. Vol van trots. Dit heb ik gemaakt!

Wat doe je met al die tekeningen van je kind?

Maar wat doe je met al die tekeningen en werkjes? Ik wil eigenlijk niets weggooien, maar inmiddels is Stevie ook thuis in een creatieve stroomversnelling geraakt en worden er dagelijks meerdere stukken geproduceerd. En hoe mooi (en apart…) ik alles ook vind, het hoeft hier geen museum van kindertekeningen te zijn. En dus mijn oplossing: in de keuken hangen twee waslijntjes aan de muur. Daaraan hang ik de tekeningen en werkjes. Ze blijven een tijdje hangen en dan maak ik er een foto van. De foto’s bewaar ik in een apart mapje op de computer.

Wat doe je met al die tekeningen van je kind?

Bij sommige tekeningen/werkjes heb ik ook een omschrijving gezet. ‘Gemaakt voor Sinterklaasviering op de peuterspeelzaal’ en ‘Dit is een paard’ (dat het een paard was, was nog niet heel duidelijk te zien, haha!). De mooiste omschrijving: ‘Dit is een hopstem.’ Geen idee wat dat is, maar die mededeling kreeg ik van Stevie.

Wat doe je met al die tekeningen van je kind?

Dit systeem lijkt veel werk, maar is het niet. Je hebt met je telefoon toch zo een foto gemaakt? En meestal spaar ik wat werkjes op. Er hangen er dan zo’n tien in de keuken. Na een tijdje maak ik dan ineens tien foto’s, klaar! Ik heb gemerkt dat als ik dit bijhoud, het geen probleem is. En misschien laat ik er nog ooit een fotoalbum van drukken. Leuk voor haar zestiende verjaardag, haha!

Ik moet toegeven, toen ik die zonnebloem (ja, dat is het!) in de papierbak gooide, deed me dat wel even pijn. Maar je moet iets. En de meest bijzondere dingen bewaar ik wél. Haar eerste werkje bijvoorbeeld. En die tekening met de ‘hopstem’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.