Sieraden van strijkkralen

Strijkkralen. Echt zo’n kinderknutsel. Tenminste, ik heb me hier als kind uren mee bezig gehouden. Ik baalde dan altijd dat ik ‘ons mam’ nodig had om de kralen te strijken. Dat je het niet zelf af kon maken, zeg maar. Dat kan ik nu wel (haha!), kijk maar naar deze sieraden van strijkkralen.

Sieraden van strijkkralen

Een armbandje van strijkkralen.

Sieraden van strijkkralen

Haarelastiekjes of kinderarmbandjes van strijkkralen.

Sieraden van strijkkralen

En oorbellen van strijkkralen.

Hoe maak je dit?: het is heel simpel. Je maakt in eerste instantie kralen van kralen. Dus vierkante kraaltjes en langwerpige met aan de korte kanten één extra kraaltje. Ik raad je aan om de kralen iets langer te strijken dan je normaal gezien met een kinderknutsel zou doen. Ja, het kan zijn dat je dan even wat meer moeite moet doen om de kralen van het pinbordje te krijgen, maar het resultaat past beter bij de sieraden, vind ik.

Vervolgens maak je de kralen met naald en draad aan elkaar vast. En aan sluitingen, elastiek en/of oorbellen. Je kunt er vrij veel mee variëren. Houd er wel rekening mee dat de kralen niet echt buigzaam zijn. Dus maak ze voor een armband/elastiek niet te groot, want dan breken ze.

Aangezien ik zelf geen oorbellen draag, heb ik het hele setje aan vriendin Barbara gegeven. Ik maakte er ook nog een leuk doosje bij om alles in te doen (dit ook in het kader van Make Some 365; elke dag iets maken, een jaar lang.

Bar, ik hoop dat je er blij mee bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.