Romige tomatensoep met pesto (met receptprintable)

Deze tomatensoep is zo simpel, dat ik getwijfeld heb of ik ‘m hier wel moest plaatsen. Maar aan de andere kant, een gerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn. En lekker is deze soep zeker!

Ik heb er ook een receptprintable van gemaakt. Klik hier om naar de pagina met printables te gaan. Of scroll naar beneden voor het recept.

Romige tomatensoep

Romige tomatensoep met pesto

Dit recept maakt ongeveer 2,5 liter.

Je hebt nodig:
-een pak tomatensap (je gebruikt de helft)
-twee groentebouillonblokjes
-een klein bekertje slagroom
-drie tomaten
-pesto (zie volgende recept, naar beneden scrollen)
-eventueel brood of toast

Giet de helft van het tomatensap in een pan en voeg water toe tot je aan twee liter komt. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en laat deze even meekoken. Zet het vuur dan op klein en giet er, al roerende, de slagroom bij. Je hoeft niet alles erbij te gieten, hoor. Gewoon naar smaak. Je kunt eventueel ook peper en zout toevoegen aan de soep, maar bedenk wel dat er ook nog pesto in gaat.

Serveer de soep met de pesto erin of juist apart erbij, zodat iedereen naar smaak pesto toe kan voegen. Je kunt de pesto ook op brood of toast serveren en dit in de soep leggen.

Je kunt natuurlijk kant-en-klare pesto kopen, maar wil je ‘m zelf maken, dan is hier het recept:

Pesto

Je hebt nodig:
-een bosje basilicum (zo’n bakje is prima)
-een handvol pijnboompitten
-een teentje knoflook of een kneepje knoflookpulp uit een tube)
-ongeveer drie eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
-olijfolie
-peper

Toast de pijnboompitten in een koekenpan of in de oven. Laat ze afkoelen.

Doe de basilicum, de getoaste pijnboompitten, de parmezaanse kaas en de knoflook in een keukenmachine. Met een staafmixer of vijzel lukt het maken van pesto trouwens ook. Giet er een beetje olie bij en pureer. Voeg eventueel nog meer olie toe en peper naar smaak.

Ik voeg geen zout toe, omdat de parmezaan van zichzelf al vrij zout is, maar je kunt eventueel ook nog zeezout toevoegen.

Enjoy!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *