Make Some 365

Make Some 365 (#makesome365)

Tweeënhalve week geleden schreef ik hier al dat Instagram op het moment mijn favoriete social media is. Ik deed al mee aan een Secret Santa-project georganiseerd door Judith. En een paar dagen geleden zag ik dat Martine van Omstebeurt begonnen was met een 365-project, namelijk Make Some 365. Elke dag iets maken. En aangezien dat één van mijn doelen was voor 2014, besloot ik me aan te sluiten.

Eigenlijk maak ik al elke dag iets. Dat heb ik altijd al gedaan. Het afgelopen jaar heb ik veel gesprekken gehad met Dennis en andere mensen om me heen over mijn zelfbeeld. En over mijn creaties. Een tijd lang heb ik geworsteld met het idee dat alles wat ik maakte te simpel was. En bovendien door iedereen te maken. Maar toen ik eindelijk inzag dat het echt niet voor iedereen normaal is om zelf een broek te repareren (laat staan om er eentje te maken, van een patroon) en dat brood ook nog steeds gekocht wordt, terwijl iedereen met een oven dit zelf kan maken, tóén kwam er verandering in mijn manier van denken.

Met het Make Some-project, waarbij ik elke dag iets maak plus een foto van het werkstuk, wil ik vooral aan mezelf laten zien dat ik écht elke dag creatief ben. Huh? Dat weet je toch wel van jezelf? Ja. En nee. Met m’n verstand wel. Maar m’n gevoel zegt soms iets anders. En daar kom ik weer terug bij wat ik hierboven al schreef: ik vind het dan niet bijzonder genoeg, want ik weet niet beter dan dat ik dingen maak. Da’s toch niet creatief, da’s gewoon wie ik ben en wat ik altijd doe.

Daarnaast vergeet ik heel vaak een foto te maken van hetgeen ik gemaakt heb. En da’s zonde. Laatst maakte ik een supergave piñata voor een jarige. Terwijl hij de laatste klap tegen de piñata gaf, voor deze kapot op de grond viel (dat hoort! snoep overal!), bedacht ik me: ik ben de foto vergeten. Alweer.

Uiteindelijk heb ik dus, als het goed is, 365 foto’s van het Make Some-project. Ik zal hier iedere maand ook een berichtje over schrijven. Na een tijdje ook met mijn bevindingen erbij.

Make Some 365

Het project van 6 januari. Op de foto bovenaan deze post zie je het project van 5 januari.

Hoe werkt het op Instagram: ik plaats daar elke dag een foto van mijn creatie. Dat doen een aantal anderen die meedoen ook. Onder de hashtag makesome365 (#makesome365) kun je alle foto’s vinden. Er is ook een ‘light-variant’ (#makesome52), waarbij de deelnemers wekelijks iets maken.

Make Some 365 is dus een initiatief van Martine van Omstebeurt. Haar website (klik hier!) is sowieso het bekijken waard! Maar liefst twee webshops heeft ze: Le Diorama en Een Nieuw Avontuur. Er is een blog en een groothandel. En dan werkt ze ook nog in opdracht. Ja, dit is iemand met meer dan 24 uren in een dag. Respect, hoor!

Zou jij het aandurven, zo’n 365-project? Het kan ook met iets anders, hè. Bijvoorbeeld elke dag een foto van je outfit of elke dag een klein tekeningetje in een speciaal 365-schrift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.