December Instagrams

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’. Hier zijn de december Instagrams.

December Instagrams

Eigenlijk was dit Dennis’ cadeautje van de SInt, maar ik mocht er ook van meegenieten. Gelukkig. Heerlijke piccalilly van Jonnie Boer en Oos Kesbeke. Lees er hier meer over.

December Instagrams

Vriendin Femke was jarig op 5 december. Ze had haar verjaardag al eerder gevierd, maar aangezien jarigen op die dag nogal eens vergeten worden (ik ken meer 5 december-jarigen), stuurde ik dit pakketje. Mail on Monday, maar dan niet op maandag.

December Instagrams

Een aankondiging voor de kerstmarkt in Eersel, zie hier:

December Instagrams

Op 8 december stond ik op de kerstmarkt in Eersel. Het was een topdag! Niet te koud, fijne sfeer en heel veel bezoekers.

December Instagrams

Na afloop van de marktdag haalde ik Stevie op bij oma, waar ze flink in de weer was geweest met een Hello Kitty-lippenstift. Alles was roze. En de lippenstift was op. Mierzoete geur ook, haha!

December Instagrams

Wat cocktails betreft, wil ik graag alle klassiekers eens maken/proeven. Na de markt maakte ik bloody mary’s voor Dennis en mezelf. Wennen… Apart…

December Instagrams

Het opruimen van de spullen van de kerstmarkt had nogal wat voeten in de aarde. Ik heb alles uitgewassen (alles van stof dan), leek me wel zo fris. Maandagavond was alles weer aan kant. Even zitten.

December Instagrams

M’n nieuwe veggie favoriet. Ook twee keer gemaakt met kerst. Gegrilde groente (drie kleuren paprika, wortel, venkel en bleekselderij) met oesterzwammen en een klein beetje rozemarijn. Superlekker en gezond!

December Instagrams

Voor mijn verjaardag (12 december) maakte ik een kroon. Gewoon, voor de lol. Deze kroon met pompoms is losjes gebaseerd op de bloemenkroon van Frida Kahlo.

December Instagrams

Diner bij Radio Royaal in Eindhoven. Wat. Een. Aanrader! Vooraf had ik knolselderijsoep met spekjes en kwartel. Hoe perfect! En de saus van strandkrabbetjes bij het hoofdgerecht… Ik wilde het bord aflikken! Zo lekker! De entourage is ook heel gaaf. Een hele grote hal, waar de machines nog staan. Je zit op kantinestoeltjes en de styling is helemaal af. Ik ga zeker nog eens terug.

Klik hier om naar de website te gaan, waar je een impressie van dit restaurant in Philips’ voormalige energiehuis kunt krijgen. De kaart staat niet op de site, want het menu verandert nogal vaak.

December Instagrams

Precies een week na de kerstmarkt in Eersel, stond ik op de kerstmarkt in Bergeijk.

December Instagrams

Geen boom, maar wel lampjes en ‘een soort van kerstballen’ (pompoms). Het Flow Book for paperlovers kreeg ik vorige maand van m’n voormalige BodyBalance-clubje. Ik heb al veel uit het boek gescheurd (da’s de bedoeling!) en geknutseld.

December Instagrams

Nieuwe kussens op de bank. Ik hing een aantal ‘paper diamonds’ aan de gordijnroede boven de bank. Klik hier om ze van dichtbij te bekijken.

December Instagrams

Meer neon kerstversiering (klik hier voor de blogpost hierover).

December Instagrams

Dit was zo gaaf! Ik deed mee aan een Secret Santa-project op Instagram. Dit is het pakketje dat ik verstuurde. Lees er hier alles over.

December Instagrams

En dit kreeg ik terug van mijn Secret Santa!! Toen ik deze foto maakte moest ik nog een paar dagen wachten met openen. Dat mocht pas op Kerstavond.

December Instagrams

Stevie snapte Kerstmis niet echt. Ik vertelde het verhaal van Jozef en Maria en dan vroeg zij naar de kerstman. Heel logisch eigenlijk. Dus kocht ik dit boek van Vivian den Hollander en Mies van Hout (daar hebben we nog een mooi boekje van, klik hier). Er zat ook nog een kerststalletje bij.

December Instagrams

Ik blijf postpakketjes maken leuk vinden, het liefst maak ik er een paar per week. Dus deze was niet voor Mail on Monday, maar voor Nienke die in een aantal dagen in het ziekenhuis had moeten doorbrengen. Nienke gaf al eens haar moeder op voor Mail on Monday (klik hier) en nu was zij dus aan de beurt voor leuke post.

December Instagrams

Ik maakte enveloppen van advertenties en modereportages uit de ELLE en Vogue om de kerstkaarten in te doen. En dat waren er nogal wat, dus hier was ik wel even mee bezig.

December Instagrams

Het jaar 2013 was niet m’n beste jaar. Normaal gesproken koop ik m’n nieuwe agenda pas in januari (of ik maak ‘m zelf, klik hier). Maar nu was ik zo toe aan een nieuw jaar, ‘a clean slate’, dat ik half december al een nieuwe agenda in huis haalde. Deze is van HEMA.

December Instagrams

Jaaa! Kerstavond! Eindelijk m’n pakketje van mijn Secret Santa openen. En wat zat er veel leuks in!

December Instagrams

Thee, ballonnetjes, een zelfgemaakte vlaggenlijntje, leuke plaatjes, mooi papier… Klik hier voor het hele verhaal.

December Instagrams

Van schoonzus en schoonbroer kreeg ik een zakje meringues in verschillende kleurtjes en een doosje bonbons in de vorm van een skull. Nog niet geprobeerd, want zonde om op te eten. Toch gauw eens proeven. Deze bonbons zijn van Pinkie Patisserie.

December Instagrams

Voor Eerste Kerstdag maakte ik deze vissoep met extra Hollandse garnaaltjes. Yum!

December Instagrams

Voor Tweede Kerstdag maakte ik zelf inpakpapier. We deden zo’n doorgeef-uitpak-dobbelsteen-spel. Hilarisch! Ik ging met de beste dingetjes naar huis, haha! En de lelijke dingetjes die ik meegenomen had, hoefde ik gelukkig niet mee terug te nemen.

December Instagrams

Ik vind de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht altijd prachtig. Deze zomer is er weer een concert opgenomen en dat werd met Kerst uitgezonden. Een paar dagen na Kerst keek ik het terug, samen met Stevie. De vrouwelijke leden van het orkest zijn gehuld in prachtige prinsessenjurken en dus haalde ik de prinsessenjurk van Stevie ook uit de kast. Ze was zo trots! Ze heeft het hele concert gedanst. Heel af en toe ging ze zitten op haar stoeltje en schikte ze haar jurk goed. Was zo mooi om te zien.

December Instagrams

Na Kerst vond ik het tijd voor iets gezonds en kocht ik wat extra fruit en een paar sapjes bij Albert Heijn. Dit was een mango-peer-munt-sapje. Best apart. Ik moest even aan de smaak wennen, maar vond ‘m uiteindelijk wel lekker.

December Instagrams

Vriendin Willeke was jarig. Ik gaf haar een boekje cadeau met een mooie kaart (met de ‘W’ van Willeke!) en twee paper diamonds.

Over een paar weken mijn Januari Instagrams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.