2014 GO!: van dichtbij

In de categorie Van Dichtbij plaats ik meestal dingen die te maken hebben met het bedrijf VAN BRITT. En soms ook verslagen van uitstapjes of inzichten. De doelen die ik mezelf gesteld heb in deze categorie zijn allemaal doelen die betrekking hebben op de ontwikkeling van het bedrijf VAN BRITT. Ga je dit ook weer allemaal online zetten? Is het niet tricky om te zeggen dat je naar een X aantal bezoekers per maand wilt? Nee, eerlijkheid duurt het langst, denk ik. Misschien dat ik mijn doelen in de loop van 2014 aan moet passen, dat zie ik dan wel weer.

Natuurlijk is het mijn doel om het bedrijf verder uit te breiden. Meer bezoekers op de website, meer volgers op social media, meer opdrachten… Die dingen lijken me vrij logisch, dus die heb ik dan ook niet meegenomen in de voornemens/doelen.

2014 GO!:

-Meer interactiviteit

Interactiviteit

Graag zou ik meer reacties willen op de website zelf. Ik krijg wel veel reacties op social media (Instagram vooral) en via de mail (veruit de meeste reacties), maar die laatste zie je nergens terug. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook niet zo van het reageren ben… uh, was. Er zijn een paar blogs die ik ‘bijhoud’ en ook daar heb ik zelden gereageerd. Dat probeer ik steeds vaker wél te doen. Ik liet me namelijk tegenhouden door mezelf (‘dadelijk vindt die blogger/Instagrammer/Facebooker me stom’) en dat slaat nergens op. Reageren is eigenlijk best anoniem namelijk. Ook al doe je het wel onder je eigen naam, het is nooit echt ‘in your face’. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat je van alles kunt gaan roepen op blogs en social media.

De reden dat ik graag reacties op de website wil, is niet om mezelf veren in de billen te steken. Het gaat er mij om dat ik de site interactiever wil maken. Ik ben écht benieuwd wat je van de content vindt! Heb je bijvoorbeeld een recept van mij uitgeprobeerd en wil je daarover vertellen? Of heb je een suggestie of een vraag over een tutorial? Of wil je gewoon even iets kwijt over één van mijn woordenwatervallen? Doen! Reageer. Met feedback kan ik iets. Ik wil ook leren en zeker van mijn  lezers.

Edit: de blogposts voor het project 2014 GO! heb ik allemaal op één dag geschreven en ingepland. Ik typ dit cursieve stukje er dus pas bij op de dag dat dit artikeltje gepubliceerd werd, niet op de dag dat ik het artikel schreef. Want inmiddels zijn er veel meer reacties dan voorheen. Superbedankt daarvoor! Geen idee hoe dat ineens komt, misschien zijn er meer mensen met goede voornemens (‘vaker reageren, mezelf laten horen, assertiever zijn’ Haha!), maar ik ben daar dus heel blij mee.

-Een giveaway organiseren

Giveaway

Dit doel borduurt voort op het doel hierboven (meer interactiviteit). Ik zou graag eens een giveaway organiseren op deze site. Ik heb een paar leuke dingen liggen om weg te geven, maar ik heb ook een plan voor een giveaway met iets van een andere maker.

Ik vind een giveaway een beetje spannend. Reageren er wel mensen? Maar ik heb besloten heel binnenkort toch met een giveaway aan de slag te gaan.

-Filmpjes opnemen

YouTube

Sommige dingetjes zijn nu eenmaal makkelijker uit te leggen door middel van bewegend beeld. Ik ben dan ook bezig met een aantal filmpjes om op de site te zetten (nou ja, eigenlijk via een YouTube-kanaal). Het eerste filmpje is bijna klaar. Het editten is leuk, maar goeiemiddag, wat vind ik m’n eigen stem stom dan! Haha! Filmpjes dragen trouwens ook weer bij aan de interactiviteit.

-Freelance lessen uitbreiden

Freelance lessen

Misschien wist je dit nog niet, maar naast de creatieve dingen hier en de projecten in opdracht, werk ik ook als freelance (zelfstandig) sportinstructeur. Dit valt ook onder VAN BRITT. Momenteel geef ik een uurtje in de week steps en daarnaast val ik overal en nergens in. Dat is vanwege juridische redenen zo en over een paar maanden komt daar gelukkig weer meer vastigheid in. Daar heb ik enorm veel zin in en ik heb dan ook mijn tweede website streetdancelessen.vanbritt.nl opnieuw leven ingeblazen. Vanaf nu is daar ook elke twee weken een vers blogartikel te lezen, dat dan altijd te maken heeft met sport/gezonde leefstijl.

-Elevator pitch!

Elevator pitch

Ik vond dit altijd zo’n stomme opdracht op het hbo: schrijf een elevator pitch. Ik heb dat eens fictief moeten doen en een keer voor een mini-onderneming. En om eerlijk te zijn, wil ik me sowieso ver van dit soort terminologie houden hier. Traffic, focusstrategie, marketingtools… huuu! Ik snap dat het zo werkt, hè. Maar ik ben een mens en tegelijkertijd een bedrijf. Laten we het lekker duidelijk houden.

Maarrr… ik heb wel gemerkt dat het voor sommigen moeilijk te begrijpen is wat VAN BRITT precies inhoudt. Vandaar dat ik een tijdje terug ook mijn visie + werkwijze nog eens duidelijk op de site heb gezet. Maar da’s dan wel een pagina lang. Daar moet ik iets korts op verzinnen. Voor als ik in een lift sta en iemand me naar mijn bedrijf vraagt. Want voor ik het weet zijn we al op de juiste verdieping.

-E-book afmaken

E-book

Ik werk al ongeveer anderhalf jaar aan een e-book over weekmenu’s. Een boekje over hoe je de ideale boodschappenlijst schrijft, hoe je gevarieerd eet ‘on a budget’, hoe je rekening houdt met ‘specialigheden’ (wisselende diensten, sportavonden, kleine kinderen die mee-eten…), hoe je met de seizoenen mee kookt… Kortom, nogal breed. En steeds bedenk ik weer iets erbij en gooi ik alles weer om. Er moet dus een kader komen. Grenzen stellen. En dan moet het af. Hop!

-Niet teveel bij anderen kijken

Bij anderen kijken

En hiermee bedoel ik niet ‘afkijken’! Maar ik laat me soms intimideren door wat anderen doen. ‘Wow! Zij heeft wel een hele gave giveaway op haar blog!’ bijvoorbeeld. Of iemand maakt iets wat ik ook maak, maar dan anders. En dan ga ik twijfelen… Is dat beter? Mooier? Professioneler? Terwijl ik diep in m’n hart best weet dat ik creatief genoeg ben. Jeetje, ik ben wel weer heel open vandaag, hè.

Maar goed, ik probeer altijd naar eer en geweten te handelen. Soms gebeurt het me dat ik over iets schrijf en naderhand op een ander blog iets soortgelijks tegenkomen. Dat is dan geen plagiaat (van beide kanten niet), maar gewoon de tijd. Ik bedoel, logisch dat ik over Valentijn schrijf zo tegen februari. Nog duidelijker: een paar jaar geleden ging ik met carnaval als Amy Winehouse verkleed. Zij was toen hip & happening en het was dan ook logisch dat er ook nog andere Amy Winehouse’s rondliepen. Allemaal nét even anders, maar daarom niet minder leuk gevonden.

Ik schreef het al eerder, maar Instagram is tegenwoordig mijn favoriet als het om social media gaat. Lekker plaatjes kijken. En dan is het voor mij wél makkelijker om ‘bij de buren’ te kijken. Het is dan namelijk één plaatjes en that’s it. Wil ik dan meer over de foto weten, dan kijk ik op de desbetreffende blog.

Ook Pinterest vind ik super, maar door een overkill aan ideeën en wat iedereen wel niet maakt, krijg ik soms juist een a-creatief gevoel. Het klinkt misschien heel kinderachtig, maar ik probeer me aan een soort beperkte Pinterest-tijd te houden. Goed is goed, genoeg is genoeg. Ik heb nog steeds de voordelen van Pinterest (de inspiratie, followers, mensen die doorklikken naar m’n site), maar niet meer die informatie-blur.

Over Pinterest gesproken… Ik erger me een klein beetje aan mensen die bronnen niet vermelden. Iemand maakt een hele mooie foto en zet die op zijn/haar blog. De foto wordt vervolgens gepind en gerepind en gerepind… Maar de bron staat er niet bij. Dat vind ik dan vervelend voor degene die de foto maakte en ook voor mezelf als ik meer wil weten over de foto (of een link naar een tutorial die dan niet werkt). Zonde! Ik probeer er heel bewust op te letten dat ik bronnen vermeld. Dit was even een ergernisje van mij, heeft niks met m’n doelen/voornemens te maken, haha!

Over een paar dagen het volgende deel van mijn 2014 GO!-project.

2 gedachten over “2014 GO!: van dichtbij

  1. Minke

    heel benieuwd naar de filmpjes. ik lees je blog al een tijdje, ik ken je niet en dan ben je nog echter, haha! veel succes met alle plannen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.