2014 GO!: in huis

Aan het begin van deze maand plaatste ik een invullijst voor 2014. Waarmee je, door middel van vragen, achter je doelen voor 2014 kunt komen. Ik ben inmiddels klaar met het opschrijven van mijn doelen en voornemens en nu ga ik deze hier delen. Het is natuurlijk een beetje tricky om dat te doen, want dan ben ik niet meer de enige die me aan mijn goede voornemens doet herinneren. En precies dat is eigenlijk ook goed. Een soort stok achter de deur.

Ik heb m’n doelen/voornemens voor 2014 opgedeeld in dezelfde categoriën als hier op de blog. Dus aan tafel!, in huis, crafts, beauty & fashion, kids, lijf & leven, feest! en van dichtbij. Over iedere categorie schrijf ik een blogpost en die kun je de komende weken dus hier lezen. Ik heb het project 2014 GO! genoemd, dat staat dus ook steeds bovenaan, in de titel.

Vandaag de categorie ‘in huis’. Anderhalf jaar geleden heb ik de woonkamer en de keuken opnieuw geschilderd. Ik switchte de meubels door het hele huis (geen nieuwe dingen gekocht, alleen maar re-use en repurpose) en de indeling van de woonkamer werd anders. Beneden wil ik dit jaar dan ook niets veranderen. Het is nu goed. We gebruiken de woonkamer veel beter. Tenminste, de tafel nodigt nu uit om aan te zitten en ik heb een werkhoek in de woonkamer.

Dit jaar komt de rest van het huis aan de beurt. Wat wil ik in 2014 doen?:

-De slaapkamer

En da’s best lastig. Ik wil namelijk niet schilderen, de verf zit er prima op en bovendien, schilderen kost een hoop tijd en geld. Maar… de muren zijn grijs en zwart en dat beperkt je al gauw als het om verandering van de sfeer in de kamer gaat. Dus ben ik op Pinterest alvast wat plaatjes gaan verzamelen van zwarte muren met verschillende sferen.

 

Ook hangt er een lamp in slaapkamer die wel een opfrisser kan gebruiken. Het is er zo eentje met kapjes.

Als laatste wil ik nog iets boven het bed. Dus boven het hoofdbord. Een banner of een slinger ofzo. Wat het precies moet worden, daar ben ik nog niet uit. Maar je zult dus ergens dit jaar een blogje tegenkomen hier over mijn ‘iets-boven-het-bed’-project.

-De zolder

Op de zolder staat mijn naaimachine en twee kasten vol crafts spullen. En ook m’n hele stoffenvoorraad ligt er. Je zou dus kunnen zeggen dat de zolder mijn atelier is. Maar het is er wel een beetje inspiratieloos, helaas. Dus wil ik een ‘inspiration wall’ maken, maar dan niet op de muur, maar op de deuren van de grote kast die er staat.

-De badkamer

In de badkamer hebben we een soort Mexicaans sfeertje (sombrero, veel bloemen, Mariabeeldjes…). De badkamer wil ik iets rustiger. Opgeruimd. Ik ben er nog niet uit welk stijltje het moet worden, maar dat komt gaandeweg wel.

Stevie wordt drie jaar in mei. We hebben de commode nog steeds, deze staat in de badkamer, maar in vermoed dat deze over een paar maanden weer gewoon als kastje kan dienen. Zo gebruikten we ‘m eerst ook trouwens. Dan kunnen er weer leuke spulletjes opstaan.

-Buiten

We hebben een ‘tuin’, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik heb gewoon totaal geen groene vingers. Dus hebben we vooral stoeptegels. En een klimopplant, die van de buurvrouw komt, haha! Daar hoef ik gelukkig niet veel aan te doen.

Komende lente wil ik wel weer wat aardbeien- en kruidenplantjes. Dat lukt me dan nog wel. Ik ga vooral koriander planten, want dat gebruik ik veel. En ook munt, voor thee. Maar ik heb geleerd van vorig jaar; ik koop een muntplant en begin niet meer met de zaadjes. Dat duurde zo lang!

Bieslook en koriander

Verder ga ik het buiten wat aankleden met kleurige spulletjes. De Mexicaanse dingetjes uit de badkamer kunnen dus naar buiten. Ook wil ik een paar nieuwe vlaggenlijntjes maken en een mooi tafelkleed voor buiten.

-De groene kamer

Haha! Ja, zo noemen wij onze computerkamer. Niet dat er ooit iemand computert daar trouwens. Maar er staat een bureau en er staan/hangen drie boekenkasten. Het was eigenlijk zo dat Stevie’s kamer voorheen roze was (logeerbed en kledingkasten). Dat was dan de roze kamer en de computerkamer was de groene kamer. Omdat deze kamers niet een heel duidelijk doel hadden, zijn we ze zo gaan noemen, denk ik. En dat doen we bij de groene kamer dus nog steeds.

Je kunt het al raden; twee muren zijn groen. De andere twee muren zijn wit. Deze kamer heeft een opfrisser nodig. Niet superveel werk. Gewoon een keer goed schoonmaken, opruimen, spullen wegdoen en wat kleine spulletjes om het aan te kleden.

Zo, dat waren mijn voornemens voor ‘in huis’. Volgende keer mijn voornemens in de categorie ‘beauty & fashion’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.