2014 GO!: beauty & fashion

Vroeger… durfde ik alles. Nou ja, qua kleding dan. Ik trok roze schoenen aan onder een rode broek en ik had panty’s, maillots en leggings met drukke motiefjes. Naveltruitjes. Tuinbroeken. Ik maakte zelf oorbellen of een speld voor in m’n haar. En ik gaf er niet zo heel veel om wat anderen daar van vonden. Ja, als iemand er wat van zei, dan vond ik dat eventjes vervelend. Maar thuis, als ik me aankleedde, dacht ik nooit: straks vinden anderen dit stom. Ik dacht vooral: dit vind ik zelf mooi.

Zo na mijn twintigste (misschien zelfs iets eerder) ging dat onbezorgde ik-draag-dit-omdat-ik-het-mooi-vind er een beetje af. Ik heb een tijdje gedacht dat ik me meer aan moest passen. Dat lukte soms, en soms ook niet. En nu ben ik op het punt dat ik het jammer vind dat ik zo weinig durf meer heb qua kleding. Dus gooi ik het roer om. Daar ben ik overigens al mee begonnen. Ik heb alweer een paar outfits aan gehad die een wenkbrauw (of twee) deden rijzen, haha!

Denk nu niet dat ik in een tijgerpak of een te korte hotpants naar de peuterspeelzaal ga, hè. Het gaat mij niet om het choqueren. Daar zijn het de outfits ook niet naar. Een voorbeeldje: zwart en ander donkers is de laatste jaren in mijn garderobe geslopen. Kan heel gaaf zijn, maar af en toe mag er ook wel kleur bij. Of een printje. En hoge hakken in plaats van platte schoenen.

Ik wil gewoon wat meer m’n ‘fearlessness in fashion’ terug. Daarbij komt ook nog dat thuis werken en veel sportlessen geven niet bijdragen aan je stylishness. Want als ik een hele dag geen afspraken buiten de deur heb, waarom zou ik me dan aankleden. Ik doe het wel, maar in het begin van VAN BRITT, liep ik ook wel eens een dag in m’n joggingbroek rond. Doe ik niet meer. Aankleden maakt ook dat ik voel dat m’n werkdag begint. Hetzelfde geldt voor het vele sporten. Als ik in de ochtend moet invallen en ’s avonds weer een steples heb, dan is het sowieso een boel omkleden die dag. Sportkleren aan, sportkleren uit, ‘overdagkleren’ aan… haha! Dan is het soms verleidelijk om even snel in iets makkelijks te schieten.

Voor 2014 heb ik een aantal trefwoorden opgeschreven met betrekking tot stijlen/dingen die ik wil proberen. Het gekke is, dat bleek toen ik verder ging schrijven, ik heb al deze dingen al eens gedragen of gedaan. Het is gewoon niks nieuws, want ik ben sowieso niet iemand die met de mode meegaat. Af en toe komt er iets leuks voorbij, een leuke stijl of een gaaf kledingstuk, en dat pik ik er dan uit. Alleen als het bij me past.

Daar gaat ‘ie dan. 2014 GO!

-Bandana’s

Ik heb heel veel sjaaltjes en stoffen haarbanden en daar doe ik niet zoveel meer mee. Dat wil ik terugdraaien. Vooral de bandana. Beetje pin-up. Of op de Axl Rose manier.

-Hakken

Hier ben ik een aantal maanden geleden mee begonnen: vaker hoge hakken dragen! Zeker toen ik nog vijf dagen in de week sportte, deed ik dit vrijwel nooit. En als ik dan weer een keer spierpijn had (heb, dat gebeurt me nog steeds, hoor), dan moest ik al helemaal niet aan hoge stelten denken. Maar kom op! Niet zeiken, gewoon aantrekken!

-Vaker zelf kleding maken

Kleding repareren doe ik al regelmatig. Of ik maak van een lange broek een korte. Zoiets. Maar echt helemaal from scratch… nee, dat doe ik nog maar zelden (lees: eens per jaar). En toen zag ik de ontwerpen van Hackwith Design House.

Zij maakt dus hele simpele ontwerpen, maar o zo prachtig. En het mooie is, van één patroon maakt ze meerdere kledingstukken in verschillende stoffen en daarmee verschillende stijlen. Mijn doel voor dit jaar is dan ook een paar patronen te maken die veelzijdig zijn. Zodat ik makkelijk iets kan maken. Want als ik al heel lang moet doen over het patroon, dan komt er niks van, ben ik bang.

De ‘Mulberry scarf’ van Hackwith Design vind ik ook geweldig. De stof heeft ze zelf bewerkt. Helaas is vrijwel alles steeds meteen uitverkocht (wow!), maar je kunt hier een kijkje nemen in de shop.

-High waist

Mijn benen zijn niet zo superlang. Ik heb vooral een lange romp, wat maakt dat truitjes nogal snel te kort zijn. Om m’n benen langer te doen lijken en het probleem van te korte bovenkleding op te lossen, zou ik eigenlijk vaker een high waist broek of rok moeten dragen. Of een jurkje dat de taille vrij hoog heeft zitten.

Zo’n high waist rok heb ik nog. Toch maar weer eens uit de kast trekken.

-Sportkleding versus …

Ik heb behoorlijk wat sportkleding. Dat ligt op een apart stapeltje in m’n kast en mede daardoor vergeet ik steeds dat ik dat ook met gewone kleding kan combineren. Ik vind dat stijltje zelfs heel gaaf.

-Knee socks

Deze sokken kunnen op twee manieren. Sporty en chique/klein beetje edgy.

Ik heb beide soorten. Die eerste moet ik nog even opduikelen onder uit m’n kast. Is ook meer voor de lente, vind ik. De chique (zwarte kousen) heb ik laatst aan gehad onder een kort spijkerbroekje. Wel met een zwarte panty.

-T-shirts

Ik heb zoveel T-shirts. Lees: Dennis heeft zoveel oude T-shirts. Bandshirts vooral. Soms, als hij een shirt niet meer draagt, knip ik er de mouwen af en dan is het shirt van mij. Dat moet ik echt vaker doen.

-Make-up

Ik gebruik nu meestal mascara en blusher. That’s it. Als ik uitga komen daar een beetje glans onder m’n wenkbrauwen, een lijntje op en onder m’n oogleden en soms nepwimpers bij. Nepwimpers? Ja, ik heb vrij korte wimpers van mezelf (korte benen, korte wimpers… ik ben wel heel eerlijk hier…) en gebruik daarom soms neppers. Ik kies wel altijd de natuurlijkste, niet te lang.

Af en toe gebruik ik rode lippenstift. Fel rood in de zomer, iets donkerder in de winter. Laatst heb ik nog een tintje donkerder gekocht. Binnenkort eens proberen.

-Losse haren

Mijn haar mag echt wel vaker los! Even sporten, even koken, even met Stevie knutselen… Ik doe het bijna altijd vast en laat het dan ook zo. Jammer, want ik ben eigenlijk heel trots op m’n haar. Mooie kleur en een fijne slag erin.

Dat waren mijn voornemens wat beauty & fashion betreft. Eigenlijk stond er nog iets op het lijstje, namelijk ‘koop een goeie spijkerbroek’. Maar twee weken geleden kwam ik erachter dat mijn oude spijkerbroek, die ik in de bak ‘kleding om mee te knutselen’ had gestopt, gewoon weer paste. Ik had ‘m, maattechnisch gezien, eigenlijk opgegeven. Meevaller.

Over een paar dagen deel 3 van 2014 GO!

2 gedachten over “2014 GO!: beauty & fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.