Advent calendar, kraft, DIY / Adventkalender, kraftpapier, zelf maken // VAN BRITT

Nog meer adventkalenders

Eigenlijk had hier vandaag een Mail on Monday moeten staan, maar ik kwam er net op tijd achter dat mijn beoogde MoM-ontvanger deze week op vakantie is. Dat vind ik jammer, want dan staat hier al op de website wat zij nog gaat krijgen. En aangezien ik weet dat ze een lezer van dit blog is, leek me dat niet zo’n goed idee. Dus, iets anders.

Afgelopen weekend ging ik naar verjaardagen. Meerdere verjaardagen. Allemaal supergezellig, dus helemaal niet erg. En omdat het gisteren 1 december was, had ik een leuk idee voor alle cadeautjes: adventkalenders. Zelfgemaakt, natuurlijk. En drie verschillende.

Nummer 1:

Adventkalender

Excuses voor de donkere foto. Ik moet nog steeds wennen aan die wintertijd (lees hier). Van Stevie’s tekeningen maakte ik enveloppen. Vierentwintig, om precies te zijn. In iedere enveloppe deed ik een kraslot. Daarna plakte ik alle enveloppen dicht met masking tape en schreef er een nummer op.

Adventkalender

Nummer 2:

Adventkalender

Weer met enveloppen, maar deze keer met bladzijden uit de ELLE. Ik gebruikte alleen de grote advertenties en de mode reportage, dat geeft het mooiste effect. In iedere enveloppe zit een kaartje met een quote, opdracht of weetje voor die dag. De nummers zijn er met een paperclip op vast gemaakt, zodat de enveloppen hergebruikt kunnen worden (daar ben ik nogal fan van, hergebruik).

Adventkalender

Nummer 3:

Adventkalender

(met dank aan Marianne voor deze foto, want ik was weer eens vergeten een foto te maken van m’n DIY-cadeautje)

Dit bord heeft 24 verschillende vakjes (zakjes gemaakt van kraftpapier) met daarin een kaartje met een spreuk of opdracht voor die dag. De jarige kwam meteen op het idee om de kalender volgend jaar gewoon door te geven. Heel goed! Er staan toch geen data op.

En dan nog iets heel anders: we gingen ook nog naar een jarige breakdancer van zeven jaar jong. Ik wist niet goed wat ik hem kon geven. Breakdance als hobby, wat past daar bij? Dus gaf ik hem een groot stuk vinylzeil! Zo’n zwart-wit geblokt. Ik vond het zelf zo’n goed idee (dank je wel, Dennis!), dat ik het hier even wilde delen. De ‘dansmat’ werd overigens heel goed ontvangen. Yay!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.