Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013 (en kerstmuziek…)

Dit jaar geen boom. Eigenlijk, alle jaren geen boom, want ik heb hier thuis nog nooit een echte kerstboom gezet. Vorig jaar hadden we een heel kleintje. Zo klein, dat ‘ie eigenlijk niet telt als kerstboom. In plaats daarvan hang ik meestal iets aan de muur of aan het plafond. Of ik zet een etagère met kerstballen op tafel (zoals hier). Dit jaar maakte ik drie verschillende kerstdecoraties in de woonkamer/keuken.

Deel 1:

Kerstdecoratie 2013

Ornamenten en een slinger gemaakt van krant.

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

Voor volgend jaar zou ik de ornamenten eventueel nog kunnen schilderen. Dan hebben ze weer een compleet andere look.

Deze ornamenten en slinger zijn ook bij mij te koop (als set). Je krijgt er een klosje garen en een naald bij, zodat je zelf nog kunt beslissen of je er een draadje aan maakt of niet. Als je ze bijvoorbeeld neerlegt, dan is zonder draadje veel mooier namelijk. Morgen (15 december 2013) sta ik op de kerstmarkt in het centrum van Bergeijk (’t Hof). Daar zijn de decoratiesets dan te koop.

Deel 2:

Kerstdecoratie 2013

Ik maakte een heleboel pompons van dik garen (neonroze, neonoranje, wit) en tule (glitterachtig goud en neongeel). Het gordijn hangt er eigenlijk het hele jaar door (het komt van IKEA) en dient nu als ‘boom’ om de pompons in te hangen. Aangezien het gordijn een netstructuur heeft, konden de draadjes van de pompons er gewoon doorheen en zo vastgebonden worden.

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

Goed kijken! Een witte pompon.

Kerstdecoratie 2013

Met de pompons die ik over had, versierde ik de tafel nog een beetje. De glazen pot is eigenlijk een weckpot waar ik het ijzerwerkje vanaf haalde. De poppetjes zijn van Stevie en zijn inmiddels weer in beslag genomen, haha!

Kerstdecoratie 2013

Kerstdecoratie 2013

De paars-roze theedoos kreeg voor de gelegenheid een neongeel tapeje (soort duct tape van de Hema). Op de borden (IKEA) zit een streepje neonroze masking tape.

Kerstdecoratie 2013

Toch nog een paar kerstballen. Maar dan wel in een schaal.

Kerstdecoratie 2013

Op deze foto zie je dat de Sint ons huisje toch nog niet helemaal verlaten heeft, hihi!

Deel 3:

Kerstdecoratie 2013

In de keuken heb ik een vlaggenlijntje opgehangen.

Kerstdecoratie 2013

Er staat: ‘It’s chriiiiiiistmas!!!!’ Dat is uit het liedje ‘Merry Christmas Everybody’ van Slade. In één van de laatste refreintjes roept de zanger er heel hard ‘It’s chriiiiiiistamas’ doorheen. Ik zat altijd te wachten tot dat kwam, haha! “Nu komt het! Oh, nee. Dan het volgende refrein!” Bovendien was ik nogal onder de indruk van de schoenen van de mannen van Slade. Dat waren namelijk hoge hakken en die dragen mannen toch niet? Ik ben van na de seventies, hè.

‘Merry Christmas Everybody’ is sowieso één van mijn favoriete kerstnummers. Samen met ‘Lonely This Christmas’ van Mud. En ‘Father Christmas’ van The Kinks. En ‘Last Christmas’ van Wham!, haha! Ik ben echt een beetje ouderwets, hè. Oooh, en ‘Stop The Cavalry’ van Jona Lewie en ‘A Christmas Song’ van Shawn Phillips. Begint het nu gênant te worden? Maar ik vind gewoon dat er niet meer zoveel mooie/goeie kerstnummers gemaakt worden. Ik zeg helemaal niet dat vroegâh alles beter was, hè, maar wél wat kerstnummers betreft, haha!

Kerstdecoratie 2013

Helemaal bovenaan dit bericht zie je ‘m al, mijn DIY X-mas banner. Ook deze is te koop (als een pakketje, om zelf te maken, met uitgebreide instructies) morgen op de kerstmarkt in Bergeijk. De markt is van 12.00 uur tot 17.00 uur en natuurlijk zijn ook de winkels open. En de schaatsbaan, die inmiddels alweer een paar dagen op ’t Hof staat, is ook open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.