Winterdier

Mijn versie van het ‘Winterdier’

Regelmatig neem ik een kijkje op de blog van Anki van Zilverblauw. Een paar dagen geleden maakte zij een winterdier; een (speelgoed)dier, in haar geval een hert, in winterse sferen onder een stolp. Dus maakte ik ook een winterdier, want Anki maakt een winterdieren-gallerij (je kunt een foto van je winterdier naar haar mailen).

En dit is ‘m dan:

Winterdier

Stevie moest een paard opofferen (de witte vond ik het meest winters) en bij gebrek aan een stolp, gebruikte ik een vaas. Hé, je moet roeien met de riemen die je hebt.

Winterdier

Ik vouwde nog twee diamanten van een Amerikaanse krant en maakte een plat, pompon-achtig ding voor bovenop de stolp/vaas. Waarom een Amerikaanse krant? Nou, het liefst The Wall Street Journal zelfs, want die is saai. Haha! Dan hoef ik niet zo op te letten dat er vervelende woorden of overlijdensadvertenties op m’n creaties staan. Dat zou jammer zijn; dan maak ik een feestelijke decoratie en dan valt vooral het woord ‘dodental’ of ‘executie’ op. Of er staat ‘wij zijn dankbaar voor alles wat Trees voor ons betekent heeft’, ook een beetje jammer. Oké, ik dwaal af. Maar je begrijpt nu waarom ik Engelse en Amerikaanse kranten gebruik.

Winterdier

Het bord komt van IKEA. De streep erop is gemaakt met neonroze masking tape. De shawl is van fleece, op het bord ligt een beetje zilveren glitter en onder het bord een dollie (voor onder een taart bijvoorbeeld).

Winterdier

Op de website van Zilverblauw (www.zilverblauw.nl) kun je nog veel meer winterdieren bewonderen. De site is sowieso het bekijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.