Oktober Instagrams

Bij mijn nieuwe blogvoornemens (lees hier) hoort ook een nieuwe item dat maandelijks op de blog komt; de Instagrams van de afgelopen maand. Dan kan ik er iets meer over vertellen. Of juist niet, soms zegt een beeld meer dan woorden.

Oktober Insta

De kaneelsuiker (klik hier voor het ‘recept’) mag weer, het is oktober! Hier op m’n cappuccino. Ik ben niet zo’n koffiedrinker. Af en toe cappuccino (’s ochtends) of espresso (’s avonds). Het is niet dat ik koffie niet lekker vind, maar vaak verkies ik een ander drankje boven koffie.

Oktober Insta

Een stoffen vlaggenlijn op de post. Deze ging naar de ‘verse ouders’ van een… meisje. Dûh, roze!

Oktober Insta

Dennis en ik plannen steeds vaker bewust een avond of een middag met z’n tweeën. Niet heel ver van tevoren, hoor, maar wanneer zijn rooster dat toevallig toelaat (hij werkt onregelmatig). Soms gaan we ergens heen (uit eten, naar een bandje kijken), maar de laatste tijd blijven we wat vaker thuis. Ik kook dan iets wat we niet wekelijks eten. Deze keer was het sushi. We maakten er een picknick van, op het kleed, voor de tv.

Oktober Insta

Deze foto plaatste ik in het kader van #flowtinypleasures (een soort Instagram-opdracht). Een verse kaars is een ‘tiny pleasure’, vind ik. Zonde om aan te steken.

Oktober Insta

Wij wonen in een hele kinderrijke buurt. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er kids aan de deur komen voor een ruilspel of om iets te verkopen. Deze armband kocht ik voor 10 cent, geen geld!

Oktober Insta

Stevie schilderde, ik knipte en stikte. Klaar!

Oktober Insta

Nog een stoffen vlaggenlijn. Voor een babytje. De letters, van wolgaren, zijn er met naaigaren op gestikt.

Oktober Insta

Ennnnn nog een vlaggenlijn.

Oktober Insta

Niet het mooiste eten om te fotograferen, maar zoooo lekker. Van links naar rechts: rode kool, pastinaak-aardappelpuree met daarop stoofvlees en daarnaast gegrilde pompoen en pastinaak. Homemade.

Oktober Insta

Knuffel IJs kreeg een nieuwe eigenaar. IJs is er nu alleen nog in pistache (groen), want vanille en blueberry zijn inmiddels verkocht.

Oktober Insta

Ik maakte drie kleine piñata’s voor boven de tafel. Hier zijn ze nog ‘in progress’, klik hier voor het eindresultaat.

Oktober Insta

De verjaardag van ‘Cees de Hert’ (bedacht door Stevie), het roze skippyhert linksonder. Hoera!

Oktober Insta

Terwijl Stevie tekende, maakte ik kaarten met letters van een oud spelletje dat ik op een rommelmarkt kocht.

Oktober Insta

Voor de piñata’s.

Oktober Insta

Ik trakteerde mezelf op dit stijl- en receptenboek van IKEA. Later meer hierover.

Oktober Insta

Voor ‘datenight’ maakte ik bouillabaisse, een klassieke Franse vissoep, waar saffraan in moet (zie hierboven).

Oktober Insta

Traditioneel wordt de bouillabaisse geserveerd met toast/brood met daarop rouille en geraspte kaas (Gruyère). Rouille is een soort pittige aïoli (niet te verwarren met roux, een verdikkende saus).

Oktober Insta

We bezochten de Dutch Design Week in Eindhoven. Hier hadden we een tussenstop bij Bagel & Juice.

Oktober Insta

De babyshower van zwangere vriendin Elke. Klik hier voor het cadeautje dat we ter plekke maakten.

Oktober Insta

De tomaatjes voor door de spaghetti, vóór ze de oven in gingen. De verse tijm had ik nog over van de bouillabaisse.

Oktober Insta

De stof voor een dekbedovertrek (in opdracht). Ik maakte een overtrek dat aan beide kanten leuk is (zwart met witte sterren en geblokt). Daarbij nog een kussen en een aankleedkussenhoes. Foto’s over een maand (Instagrams November).

Oktober Insta

Zandkoekjes en een banaan-sinaasappel-yoghurtdrank. Homemade.

Oktober Insta

Bloemetjes van onze nieuwe buren. Yay!

Oktober Insta

Een regenboog in de storm van afgelopen maandag.

Oktober Insta

Vitello tonato-burger, dus een kalfsburger met een tonijnsaus erop. Op zelfgebakken bruinbrood.

Oktober Insta

Een warme chocolademelk met marhsmallows op de laatste dag van de maand.

Volgende maand weer een Instagrams-post.

Wil je me volgen op Instagram? Dat kan. Mijn naam is VANBRITTNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.