Advent calendar, kraft paper, DIY / Adventkalender, kraftpapier, zelf maken // VAN BRITT

Adventkalender 2013

Komende zondag is het al 1 december. Wow! Echt? Dan al? Ja, december is er altijd sneller dan je denkt. Vanaf 1 december begint ook de advent en dat betekent: ADVENTKALENDER! En niet zo’n kartonnen met vieze nepchocolade. Of wel, al is het maar vanwege het jeugdsentiment. Misschien dat ik er toch nog eentje ga halen, maar voorlopig is dit onze adventkalender:

Adventkalender

Ik maakte 24 zakjes en envelopjes van twee soorten papier (inpakpapier en kraftpapier). Verder gebruikte ik masking tape en stempels. Het bord is een legplank uit een commode van IKEA. Ik heb maar één legplank nodig in die kast, dus de tweede die erbij zat gebruik ik zo. Het is ook al eens een wegwijsbord geweest (op onze bruiloft) en een give away display (op deze bruiloft).

Adventkalender

De zakjes en envelopjes zitten met tape op het bord vast. Ik ben er nog niet uit wat ik in de zakjes ga doen. Misschien iedere dag een lief briefje of een leuke quote. Maar het kunnen ook nog snoepjes worden. Ik heb nog tot zondag om dat te bedenken.

Adventkalender

Kraft papier vind ik geweldig om mee te werken. Je kunt er mee inpakken, knutselen, beprinten. Het staat stoer en combineert met alle kleuren.

Adventkalender

Vorig jaar maakte ik een paar voorbeeldkalenders: eentje met sokjes en eentje met gerecyclede zakken (daar zat ook veel kraft papier bij). Kijk hier maar eens.

Je kunt het advent-principe ook omdraaien:

Adventkalender

Weer dat bord, hè. Deze maakte ik vorig jaar. Iedere dag schrijf je iets op waar je dankbaar voor bent. Of een leuke herinnering. Of een grappig woord. Schrijf op en plak de post-it terug. Voilá.

Nog meer inspiratie? Kijk dan op mijn Pinterest-board ‘Advent’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.