Milkshake met After Eight (non-alcoholisch)

Ik heb sinds kort een nieuwe obsessie: milkshakes! Dat kwam eigenlijk, door een potje cacaopoeder van het merk Divine Chocolate.* Ik kreeg het van mijn moeder en ik heb geen idee waar zij het had gehaald, maar op de één of andere manier is deze cacao lekkerder dan de cacao die ik voorheen kocht (supermarkt, geen idee welk merk). Normaal gezien prijs ik niet zo duidelijk een product aan hier op de blog, maar ik vind dit echt lekker(der). Nee, ik heb geen aandelen en ik krijg geen pallets vol Divine Cocoa opgestuurd.

Milkshake met After Eight

Ik vroeg Dennis op een avond wat hij wilde drinken. Voor de grap (en om het mij moeilijk te maken) zei hij: “Een chocolademilkshake ofzo.” Alsof het heel normaal is dat je gewoon een milkshake tevoorschijn tovert. Maar ik vond het wel een goede grap om dan ook echt een milkshake te maken. Dus deed ik dat met Divine Cocoa (van Divine Chocolate), omdat ik dat nog had liggen.

Waarom maak ik dit niet vaker? Terwijl het zo simpel is! En lekker! Dus nu maak ik steeds een andere variant (met een Mars-reep erin bijvoorbeeld). Maar de laatste vinding en de absolute favoriet hier is de milkshake met After Eight. Niet de likeur, maar de chocolaatjes. Zo maak je ‘m:

Milkshake met After Eight

Vanille- of slagroomijs
Melk
Cacaopoeder
Een paar After Eight-chocolaatjes

Alles in de blender en klaar ben je! Het is een beetje proberen wat hoeveelheden betreft (ligt ook aan het ijs), maar het is al gauw goed.

Ik maakte deze milkshake ook voor de babyshower van Elke en het was een succes (dan was de versie met After Eight-likeur wel heel cru geweest, hè).

*Divine is een Fairtrade organisatie, die voor 45 procent van de cacaoboeren is. Klik hier om naar de website te gaan. Ik vond dit bericht wel passend in de Fairtrade Week 2013 (klik hier voor de website).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.