Koffiescrub

Koffiescrub (om zelf te maken)

Vlak voor Burendag, viel er een pakketje van Douwe Egberts op de mat. Bij wijze van reclame. Heel leuk, maar eigenlijk was het eerste wat ik dacht: zondag niet vergeten die zakjes koffie mee naar oma te nemen, die heeft nog een ‘gewoon’ koffiezetapparaat. Maarrr… ik vergat ze natuurlijk en eigenlijk maar goed ook, want ik bedacht deze koffiescrub voor onder de douche.

Koffiescrub

Je hebt geen gekke ingrediënten nodig. De kans is zelfs groot dat je alles gewoon al in huis hebt (daar houd ik altijd van; dat ik een tutorial lees en denk, hé, dat kan ik nú gewoon maken, zonder naar de winkel te moeten).

Koffiescrub

Je hebt nodig:

-koffie (ik gebruikte één van de gratis zakjes van DE)

-zout. Gewoon zout óf een mix van gewoon zout en zeezout. Ik koos voor het laatste, omdat ik de scrub vrij grof wilde maken.

-olijfolie. Je kunt ook babyolie of kokosolie gebruiken. Ik vind het idee wel fijn dat het geheel eetbaar is. Niet dat ik dat zou doen (bàh!), maar gewoon het feit dat er dan niks onnatuurlijks in zit, bedoel ik.

-een schoon potje om de koffiescrub in te doen

Koffiescrub

Meng alles en voilá, homemade koffiescrub. Speel een beetje met de hoeveelheid olie. Begin met een klein beetje en voeg meer toe als dat nodig is.

Let op!: de scrub die ik maakte, met deels zeezout, is niet een scrub die je voor je gezicht of je decolleté gebruikt. Daar vind ik zeezout wat rigoureus voor. Bovendien is de scrub behoorlijk vet, dus heb je last van een vettige rug, dan kan je ‘m daar beter niet voor gebruiken. Waar dan wel voor? Voor je voeten of voor je benen. Ik gebruikte de scrub onder de douche en nadien waren mijn benen heerlijk zacht en een beetje vettig. Daarmee waren mijn -droge!- benen dus meteen ingesmeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.