Herinneringskleed

Herinneringskleed

Dit is niet zomaar een lapjeskleed, maar een kleed met herinneringen. Ik heb het gemaakt na afloop van een babyshower. Alle gasten namen een lapje stof mee, dat iets te betekenen had. Bijvoorbeeld een lapje van iemands lievelingspyjama of een stukje stof van een jurk die ooit gekocht werd tijdens een shop-uitje met de zwangere. De oma-in-spé bracht een lapje mee uit een kinderbloesje van de mama-to-be. Zo werd dit een bijzonder herinneringskleed.

Herinneringskleed

De meeste lapjes waren al op maat (ik had vooraf een maat doorgegeven). Daarna stikte ik alles aan elkaar en maakte daarna een achterkant van fleece.

Herinneringskleed

Zodat de zwangere straks ook nog zou weten van wie welk lapje kwam en wat de gedachte erachter was, maakte ik er een boekje bij met foto’s en de verhalen.

Herinneringskleed

Als laatste werd alles nog leuk ingepakt en als kraamcadeautje cadeau gedaan.

Herinneringskleed

Een herinneringskleed hoeft natuurlijk niet per se voor een babyshower te zijn. Het kan ook een mooi cadeau zijn als iemand verhuisd of weggaat op het werk. Of voor een bruidspaar. Of, heel persoonlijk, met kleding van een overledene erin verwerkt.

Wil jij ook een herinneringskleed laten maken? Dat kan! Het werkt zo:

-Stuur mij een mail met een idee (een gelegenheid bijvoorbeeld).

-Ik stuur je een offerte en een plan van aanpak terug. Dat plan van aanpak houdt in dat ik uitleg wat je precies zelf moet doen, bijvoorbeeld gasten laten weten dat ze een lapje stof mee moeten nemen, hoe je de foto’s maakt voor het boekje (als je dat erbij wilt), hoe het werkt met verzenden (naar mij en, als kleed, weer terug naar jou) etcetera.

-Je stuurt mij een goedkeuring terug (of eventuele extra wensen, dan stuur ik je daarna een nieuwe offerte).

-Je verzamelt de lapjes. Daarna stuur je ze naar mij op. Woon je in omgeving Bergeijk, dan kunnen we ook een tijd afspreken dat je de lapjes brengt.

-Voor een kleed met kleding van een overledene maken we sowieso een afspraak. Ik wil dan graag weten welke stukken er precies in moeten. Wellicht wil je er een knoop in verwerken of een mooie print. Een kort stukje tekst op stof kan ook.

-Ik maak het kleed. We overleggen over de achterkant (fleece, katoen, enzovoorts) en of je het doorgestikt wilt hebben. Dit zet ik in het plan van aanpak.

-Ik stuur het kleed (en eventueel een boekje) naar je op. Uiteraard mooi ingepakt.

Herinneringskleed

Je hebt een herinneringskleed vanaf € 29,95 (een klein kleedje met een achterkant van fleece, niet doorgestikt). Voor doorstikken, een duurdere soort stof aan de achterkant, veel lapjes, een boekje en speciale wensen komen er extra kosten bij. Dat zet ik in de offerte, dus je weet vooraf altijd hoeveel het gaat kosten. Houd er rekening mee dat er nog twee keer verzendkosten (€ 6,75) bij komen (jij stuurt de lapjes naar mij, ik stuur het kleed naar jou), mits je de lapjes brengt/het kleed ophaalt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of een mail sturen naar info@vanbritt.nl (zie ook ‘Contact’).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.