Herfstsalade

Herfstsalade (met receptprintable)

Deze herfstsalade is supersnel klaar en niet moeilijk om te maken. Scroll naar beneden voor het recept (voor de receptprintable, klik hier)

Herfstsalade

Je hebt nodig:

-een zakje gemengde sla of een kluitsla trio (je hebt dan drie verschillende slasoorten, verwijder de kluit en was de sla)

-een doosje (kastagne)champignons

-een zoete appel

-een paar cherrytomaatjes

-een klein geitenkaasje (of van die mini-geitenkaasrondjes)

-een handjevol gemengde nootjes (gebroken walnoten, geschaafde amandelen en hazelnoten)

-een dessertlepel mosterd

-een dessertlepel honing

-citroensap

-zwarte peper (liefst grof, uit een molen)

-olijfolie

-een klein klontje boter

Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak dan de nootjes erin. Blijf er bij! Dit gaat rap. Doe de nootjes in een grote slakom.

Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in een beetje boter (gewoon de pan van de nootjes gebruiken, scheelt weer afwas). Doe de champignons bij de nootjes in de kom.

Schil de appel en snijd deze in plakjes. Bak de plakjes in de koekenpan en doe ze daarna bij de nootjes en de champignons.

Maak een dressing van mosterd, honing, citroensap, olijfolie en verse peper.

Doe de -gewassen- sla bij de nootjes en dergelijke in de kom. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en voeg deze ook toe. Verkruimel de geitenkaas over de sla en giet er dan de dressing op. Meng de salade dan goed door elkaar. Klaar!

Dit gerecht is een prima lunch of, met brood en/of soep erbij, diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *