Herfsthapjes

Herfsthapjes voor bij de borrel

Deze drie herfsthapjes zijn heel simpel, maar daarom niet minder lekker. Paté met appelgelei, ‘hummus’ en gebakken champignons.

Ik heb ‘hummus’ expres tussen aanhalingstekens gezet, want zonder de tahin (sesampasta) mag het waarschijnlijk geen hummus heten. De ingrediënten voor deze variant heb ik altijd wel in huis.

‘Hummus’

een blikje kikkerewten
een klein scheutje sesamolie
citroensap
een snufje gemalen komijn

Maal de kikkererwten met de andere ingrediënten in een blender (of met de staafmixer en mengbeker) tot een pasta. Begin met heel weinig sesamolie en komijn. Beide zijn heel sterk, je kunt altijd meer toevoegen.

Eet de ‘hummus’ met (pita)brood.

Herfsthapjes

Paté met appelgelei

paté (bijvoorbeeld notenpaté)
een glaasje appelsap
twee gelatineblaadjes

Week de gelatine in ruim, koud water. Verwarm de appelsap in een pannetje en los daarna, van het vuur af, de gelatine erin op. Giet de appelsap in een diep bord en laat een beetje afkoelen. Zet het bord dan in de koelkast.

Na een uurtje is de gelei klaar. Snijd met een mes eerst verticale strepen in de gelei en daarna horizontale strepen. Maak de blokjes die dan ontstaan met een lepel los. Serveer de gelei apart van de paté.

Herfsthapjes

Gebakken champignons

Dit is natuurlijk super-easy! Zo maak ik ze:

Bak in plakjes gesneden kastagnechampignons in roomboter (!) en een beetje geraspte knoflook. Strooi er daarna verse bieslook of verse peterselie over. Done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.