Rocky road slices 2.0

Rocky road slices 2.0

Een hele tijd geleden plaatste ik hier mijn recept voor rocky road slices. Vandaag een nieuwe versie. Deze keer met alleen pure chocolade. Ik vind deze versie iets meer ‘sophisticated’. Lekker voor bij de koffie. De andere versie vind ik meer om te snaaien, maar dat ligt misschien aan mij. En de andere versie heb ondertussen zo’n zeventig keer gemaakt, dus misschien dat die variant mij daarom zo gewoontjes voorkomt, haha!

Nu, het is niet echt een recept, maar meer een opzetje. Een richtlijn. Je kunt spelen met de hoeveelheden, maar ook variëren met de ingrediënten.

-300-400 gram pure chocolade (ik gebruikte deze keer half puur, half extra puur)
-marshmallows
-Choco Pops (gepofte rijst met een chocolade-suikerlaagje, kijk in de supermarkt bij de ontbijtgranen)
-een klein pakje Oreo’s (er zitten meerdere kleine pakjes in één verpakking
-ongeveer tien mokka meringues (van die kleine, lichtbruine ‘toefjes’)

Knip de marshmallows in stukjes. Maak de schaar eventueel nat, zodat je beter kunt knippen. Breek de Oreo’s en de mokka meringues. Niet verkruimelen, maar in stukjes breken. Voeg een flinke hand Choco Pops toe. Meng alles, behalve de chocolade, in een grote mengkom.

Leg een bakpapiertje op een groot bord of plaat. Je kunt ook een stuk plastic folie heel strak over een schaal trekken als je geen bakpapier hebt.

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze. Ik doe dit in de magnetron (blijf er wel bij en roer af en toe door!), maar met een kom boven een pan met heet water kan dit natuurlijk ook.

Giet de gesmolten chocolade over de andere ingrediënten. Spatel dit snel door elkaar. Snel, omdat je niet wilt dat de marshmallows gaan smelten. Doe het mengsel dan op het bord met bakpapier en maak er een soort grote, platte koek van. Met een spatel werkt dit het beste.

Zet het bord in de koelkast. De Rocky road slices zijn klaar als de chocolade weer hard is. Snijd de chocolade in stukken. Breken mag ook, maar dan zijn het meer ‘rotsjes’ dan ‘slices’ (guilty…).

Enjoy!

Je kunt natuurlijk ook andere dingen door de chocolade doen. Bijvoorbeeld verkruimelde lange vingers of biscuitjes. Of kies voor iets anders dan Choco Pops (van die Trésor-dingetjes bijvoorbeeld). De originele Rocky road slices zijn met rozijnen en nootjes (studentenhaver). Je kunt er zoveel kanten mee op!

Rocky road slices 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.