Pasta met tomaat en bacon

Wie zegt dat pasta altijd één gerecht moet zijn? Één geheel, dat wel. Maar waar je de spekjes en de tomatensaus normaal gesproken door de pasta zou doen (of, heel Hollands, er op), kan het ook zo:

Pasta met tomaat en bacon

Voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop twee gehalveerde tomaten. Zet de bakplaat in de oven. Als de tomaten zacht worden, haal je ze uit de oven en bestrooi je ze met kaas en een beetje peper. Leg plakjes bacon op de rest van de bakplaat. Zet de plaat nog even terug tot de kaas gesmolten is.

Kook de pasta in ruim water met zout. Giet de pasta af en ‘dress’ de pasta. Bijvoorbeeld met knoflook en lekkere olijfolie. Of met gebakken champignons en een beetje room en peterselie. Of met een pittige, geraspte kaas. Houd het simpel.

Maak dan de borden op. Pasta, tomaten en bacon op een bord. Klaar!

Nog een spaghetti-optie:

Halveer zo’n twintig cherrytomaatjes en leg ze, met de snijkant boven, in een ovenschaal. Zet de tomaatjes eventjes in de oven (tot ze zacht worden).

Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met zout.

Maak dan een sausje van olijfolie, geraspte kaas of Parmezaan en een handje verse basilicum. Dit doe je met een blender of een staafmixer. Je kunt ook pesto maken/kopen natuurlijk, maar ik maak het meestal zo, anders denk ik de hele avond: goh, ik heb pesto gegeten (know what I mean…).

Haal de ovenschaal uit de oven en schep de basilicumsaus over de tomaten. Giet de spaghetti af en doe deze dan ook in de ovenschaal. Even goed husselen met een spaghettitang of lepel en vork en je bent klaar. Ook hier kun je eventueel nog gebakken bacon bij eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.