Ovenschotel met chorizo (met receptprintable)

Ja, het is herfst! Dus ook op mijn bord, met deze ovenschotel met chorizo.

Gegrilde groente met chorizo

Van dit recept heb ik ook een receptprintable gemaakt. Klik hier om naar de printables-pagina te gaan.

Ovenschotel met chorizo

Per persoon heb je nodig:
-een kleine rode biet
-een zoete aardappel
-een half blikje gekookte kikkererwten
-de helft van een kleine winterpeen
-een stukje chorizo (zoveel als je wilt)
-ongeveer tien groene olijven
-eventueel een beetje ricotta
-eventueel zout

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes (vrij grof). Spoel de blokjes even af en doe ze dan in kokend water (eventueel met zout). Schrap de winterpeen en snijd deze in stukken. Ook de winterpeen gaat in het kokende water. Schil en snijd de biet en kook deze in een aparte pan.

Om eerlijk te zijn, koop ik altijd voorgekookte bieten. Het sap gaat zo moeilijk van je handen en het is lekker makkelijk. Ik snijd de bieten dan altijd direct in de ovenschaal in stukken. Zit ik ook niet met het sap op m’n snijplank.

Giet de aardappel en de wortel af (prik er met een vork in om te kijken of ze gaar zijn) en doe deze bij de gesneden biet in een ovenschaal. Giet de kikkererwten af, spoel ze nog even schoon en doe ze bij de wortel, aardappel en biet. Meng alles even kort door elkaar. Leg er dan de olijven op (beetje verspreiden).

Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in blokjes. Verdeel de blokjes over de groente in de ovenschaal en zet de ovenschaal in een hete oven. Extra kruiden, vet of zout toevoegen is eigenlijk niet nodig. Zodra de chorizo warm wordt, begint het vet erin te smelten. Het loopt er dan uit, over de groente heen en dat geeft een lekkere smaak. Ook de olijven zijn al een beetje zout.

Op de foto zie je nog een beetje ricotta bovenop het gerecht. Dat mag (ik had nog een beetje over van een ricottataart), maar hoeft niet. Ik vond de ricotta wel een lekkere tegenhanger voor dit herfstige gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.