Mail on Monday

Mail on Monday #12

Afgelopen zaterdag was het Burendag. Burendag bestaat al sinds 2006 en sinds 2008 is initiatiefnemer het Oranje Fonds gaan samenwerken met Douwe Egberts om de Burendag nog meer landelijke bekendheid te geven. Tot zover de reclame… Waar het dus om gaat is een gezellige dag (of middag) waarbij je je buurt ‘viert’. Je leert elkaar kennen en het contact tussen buren wordt versterkt.

Nu woon ik in een geweldige buurt. Waarom? Ten eerste: de ligging. Binnen vijf minuten ben ik in het centrum van Bergeijk en binnen een minuut zit ik in de bossen. Er is een basisschool om de hoek en er zijn twee speeltuintjes in onze straat. En ten tweede: er wonen heel veel kinderen! Toen ik zwanger was, zei mijn verloskundige bij de eerste afspraak: “Ah! Die straat ken ik goed.” Haha!

Met Burendag is er dan ook een deel van de middag speciaal gericht op de jongste buren, de kinderen tot en met groep 2. Er was een springkussen, een limonadetap, een Rad van Fortuin en er werden spelletjes gedaan (zakdoekje leggen bijvoorbeeld). Ook konden de kindjes een beker versieren en een eetbare ketting rijgen. Als afsluiting nog een lekker broodje en daarna was de avond voor de oudere kinderen en volwassenen. Helaas kon ik er niet bij zijn (griep… balen!), maar Dennis ging met Stevie. Dolgelukkig kwam ze thuis met haar versierde beker. En verhalen over het springkussen en welke kindjes er allemaal waren. Zo leuk!

Deze Burendag werd georganiseerd door drie dames uit de buurt, die er weer heel veel werk van hadden gemaakt. Dus leek het mij wel leuk om ze te bedanken met een kaartje. Dus ging ik, samen met Stevie, aan de slag.

Mail on Monday

Stevie maakte drie tekeningen waar ik het woord ‘Bedankt’ uit knipte. Ik tekende de letters er -in spiegelbeeld!- achterop, sneed de rondjes in de letters met een mesje uit en de buitenkant heb ik gewoon geknipt.

Mail on Monday

Het duimpje omhoog is een magneetje. Deze kreeg ik bij de Mail on Monday van vorige week (kijk hier).

Mail on Monday

Een kaartje voor Burendag, leuk toch?! Weer eens wat anders dan de verjaardagskaart of een beterschapskaartje. Er zijn zoveel redenen om een kaartje te sturen, probeer het eens! Zomaar. Omdat post krijgen zo leuk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.