Visitekaartjes zelf maken

Een tijdje geleden moest ik ineens 150 visitiekaartjes of flyers hebben om in evenzoveel goodie bags te stoppen. Ik was al aan de late kant om ze te laten drukken en bovendien vind ik dat niet zo bij mijn bedrijf passen. Regelmatig laat ik hier zien hoe je dingen zelf maakt die je normaal gezien zou láten maken, dus ik moest hier wel voor zelfmaak gaan, hè. Practice what you preach.

Visitekaartjes zelf maken

Ik wilde iets grappigs en feestelijks doen met mijn visitekaartjes. Dus knipte, ponste en perforeerde ik papier in de kleuren die ook op mijn site veel gebruikt worden (zwart, rood, lichtblauw en twee kleuren geel). Rood, lichtblauw en het donkere geel zijn echte rondjes-confetti. Zwart ging door het ponsapparaatje voor kleine hartjes. En geel sneed en knipte ik in kleine reepjes.

Visitekaartjes zelf maken

Daarna naaide ik kleine zakjes van bakpapier en stopte ze vol met confetti.

Visitekaartjes zelf maken

De zakjes met confetti plakte ik op visitekaartjes (zelfde kleuren als de confetti) met een tekststicker erop (geprinte etiketstickers).

Visitekaartjes zelf maken

Feestelijk, hè?!

Eigenlijk ging hier heel veel gepieker aan vooraf. Want moest ik niet duizend kaartjes hebben? En sowieso allemaal dezelfde? En wat moet erop? Ik wil er eigenlijk niet zoveel op zetten… Tot ik in een e-book van Astrid Willems, de Kunstconsultant, een stuk las, waarin zij verteld over de visitekaartjes die zij maakte. Verschillende kaartjes, met verschillende functies erop, ook nog eens. Ze liet mensen dan gewoon kiezen. Waarom jezelf in een hokje zetten als je veel meer kunt? Geweldig idee! En dus besloot ik om de zoveel tijd andere visitekaartjes te maken. En ze ook aan te passen aan de gelegenheid waar ik ze uit zou delen (‘uit zou delen’; alsof ik er mee strooi…).

Inmiddels heb ik ook nog twee andere varianten en het bevalt me eigenlijk prima zo. Ik kan er in ieder geval weer wat creativiteit in kwijt. Nog een vraag die ik mezelf stelde was: ziet zo’n zelfgemaakt kaartje er niet te zelfgemaakt uit (dûh!)? Ben je minder creatief aangelegd of is je beroep niet zo crea, laat je kaartjes dan alsjeblieft drukken, hihi! Een accountant met een confettikaartje staat misschien een beetje vreemd. Maar dit is wat bij mijn bedrijf past. Zelf maken, zelf doen. Een gedrukt kaartje bij mij, is als een kapster met saai haar. Een tattoo artist zonder tattoo’s. Een kerstboom zonder… Nee, da’s wat anders. You get the point.

Zelfgemaakte visitekaartjes van anderen zien? Klik hier om naar mijn Pinterest-board ‘Business Cards’ te gaan.

Stiekem hoop ik natuurlijk dat alle ontvangers van die goodie bag het zakje open hebben gescheurd en een heel klein mini-feestje voor zichzelf hebben gehouden, hihi!

2 gedachten over “Visitekaartjes zelf maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.