Rietveld & Ruys, De Ploeg Bergeijk

Ik woon nu al zesenhalf jaar in Bergeijk en was nog nooit bij De Ploeg geweest. Da’s eigenlijk schandalig, want het gebouw is een Rijksmonument (ontworpen door Gerrit Rietveld) en ook het park eromheen (ontworpen door Mien Ruys) is prachtig. Vroeger zat hier Weverij De Ploeg (hele mooie stoffen; de tassen en sommige kussens in mijn shop zijn van Ploegstoffen gemaakt), maar nu kun je er naar een expositie of een rondleiding volgen. En in het kader van ‘Ploeg & Play’ kun je er ook naar de (kinder)film.

De Ploeg Bergeijk

Dus vorige week woensdag ging ik met Stevie en Dennis naar de vertoning van ‘Plop wordt Kabouterkoning’. Superleuk! In de ruimte waar de films worden vertoond is een zachte verhoging gemaakt, dus een soort bed. En er zijn kussens, zodat je het jezelf nog extra gemakkelijk kunt maken.

De Ploeg Bergeijk

De komende weken draaien er nog meer films bij De Ploeg. In de middag kinderfilms en ’s avonds films voor volwassenen.

De Ploeg Bergeijk

De Ploeg Bergeijk

De Ploeg Bergeijk

De ruimte waar de films gedraaid worden (Eeterij ‘Lief & Laaf’) is helemaal achterin, volg gewoon de geur van de popcorn. Da’s trouwens een aanrader, die popcorn. Heel veel karamel en een beetje boterig, lekker!

Wil je meer weten over De Ploeg (en de filmmiddagen en -avonden)? Klik dan hier om naar de website te gaan.

Ik denk dat ik eens wat meer ga doen aan mijn inburgering hier, haha! Bergeijk heeft nog veel meer mooie plekjes en initiatieven en ik weet er eigenlijk maar zo weinig van. Jammer. Dus ik zie de serie al voor me: Britt in Bergeijk. Haha! Volgende keer de Natuurtuin of de Kinderboerderij? Genoeg te doen hier.

2 gedachten over “Rietveld & Ruys, De Ploeg Bergeijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.