Piñata’s VAN BRITT

Piñata. Al ooit van gehoord? Dit is een figuur van papier-maché met daarop crêpe papier. Er zit ook een touwtje aan om ‘m op te hangen. Je kunt de piñata vullen met snoep en de jarige kan er dan, eventueel geblinddoekt, met een stok tegenaan slaan. De snoepjes vallen er dan uit en alle kindjes op het feestje mogen dan snoep rapen.

Een variant hierop is een piñata gevuld met kleine drankflesjes (liefst plastic natuurlijk). Leuk voor een vrijgezellenfeestje. Of misschien wil je de piñata wel heel houden, voor boven de keukentafel of als decoratie in een kinderkamer (ik denk dat dat hip wordt namelijk, haha!).

Piñata's

Ik dacht altijd dat de piñata iets Mexicaans was, maar Wikipedia leert mij dat het eigenlijk uit China komt. Ook prima. Ik vind sowieso dat je het niet te nauw moet nemen met de piñata-regeltjes (!), want in een kleinere ruimte kan ik mij voorstellen dat je die blinddoek achterwege laat. En voor de kleinste kindjes is die blinddoek sowieso niet nodig; raak slaan met een stok is dan al een uitdaging op zich.

Piñata's

Wil jij zo’n leuke piñata? Bij VAN BRITT kun je ze bestellen (vanaf negen euro al!). Op voorraad heb ik nog twee aardbeien en een ananas (met goudkleurig franje!), maar je kunt ook een piñata op maat krijgen (ook met naam erop, als je wilt). Mail mij wat je wilt en ik stuur je een offerte terug. Daarbij staan ook de verzendkosten (afhalen, op afspraak, is natuurlijk gratis). De piñata’s zijn exclusief snoepjes/kleine cadeautjes voor er in.

Wel even een voetnoot: ik maak het liefst ‘niet-menselijke’ piñata’s, haha! Dat wil zeggen: een ijsje of een stuk fruit (zie boven) of een geometrische vorm. Ik heb wel eens een klein meisje tegen een Dora-piñata zien slaan… Ziet er toch vreemd uit, je idool het papier-machéën hoofd inslaan met een grote stok.

Beetje inspiratie? Klik hier om naar mijn Pinterest-board ‘Piñata’s’ te gaan.

Een gedachte over “Piñata’s VAN BRITT

  1. Louis-anne

    Groot succes, al twee kids blij mee gemaakt. Wat (onbreekbaar) snoep of kleine speeltjes er in, lekker afvullen met zelfgemaakte confetti en de ouders van de jarige Job of Jet zijn er nog weken zoet mee !

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.