Mail on Monday #11

Ja ja, ik weet het. Mail on Monday en maandag was gisteren. Maar degene waar de Mail on Monday voor was, had het pakket nog niet ontvangen. En ik wilde ook niets verraden hier op de site. Maar… het is wel een Mail on Monday in drievoud vandaag!

Deel 1:

Afgelopen zondag beviel mijn vriendin Willeke van een prachtige zoon, Ties. Dus ging de Mail on Monday van een dag later eigenlijk automatisch naar haar, haha! Dit zat er in het pakket:

Mail on Monday

Een kaart, die ik maakte van papier en garen, met behulp van de naaimachine. Heel simpel, maar het geeft een mooi effect. ‘Mijlpaalkaarten’, daarover zometeen meer. En een stoffen vlaggenlijn met naam erop. De letters zijn gemaakt van breigaren. Dat heb ik erop gestikt met naaigaren.

Mail on Monday

Hierboven zie je de ‘mijlpaalkaarten’. Ik heb een aantal mijlpalen opgesomd en daar kaartjes van gemaakt. De bedoeling is dat Willeke foto’s maakt van Ties met deze kaartjes erbij. Dus een foto van hem als hij net zijn eerste tandje heeft. En een foto van Ties als hij zijn eerste stapjes zet. Enzovoorts. Ik gaf hier ook nog een fotoalbum bij, zodat Willeke de foto’s later ook nog in kan plakken.

Tot slot nog een labeldoekje erbij:

Mail on Monday

Het hele pakket pakte ik zo in:

Mail on Monday

Deel 2:

Voor de ouders van Willeke kocht ik iets leuks. Ik ben deze zomer met hen op vakantie geweest en ik wilde graag iets kleins geven. Dus een leuk kaartje met een ‘zwètsbuukske’ erbij. Zwètsbuukske is een Brabants woord (wellicht niet eens officieel). Het is de bedoeling dat ze foto’s van hun kleinzoon in dit boekje (buukske) doen en dat bij zich dragen, zodat ze, wanneer ze maar willen, op kunnen scheppen (zwetsen) over hoe knap en geweldig Ties wel niet is.

Het is vooral als grapje bedoeld. Het stickertje kan er ook weer af, zodat ze een leuk fotomapje hebben (waarschijnlijk dan toch voor foto’s van Ties, haha!).

Mail on Monday

Deel 3:

Dit is leuk!

Vorige week stond ik op de Toeristische Marktdag in Eersel. Heel leuk, veel nieuwe mensen ontmoet en ook ‘oude’ bekenden weer gezien. Waaronder Miriam. Ik ken haar van de sportschool waar ik gewerkt heb en vond het altijd fijn als ze naar mijn lessen kwam. Vooraf of naderhand maakten we dan altijd een praatje.

Na de markt nam ze een kijkje op deze site en zag Mail on Monday. En toen draaide ze de rollen om en stuurde mij deze prachtige, geborduurde kaart:

Mail on Monday

Geweldig! Ik was erg verrast en blij ermee. En daarna eigenlijk ook ontroert. Zo lief! En helemaal ‘Mail on Monday’!

Miriam, bedankt voor je mooie kaart! Hij heeft een mooi plekje op m’n bureau gekregen.

Zo, dat was de Mail on Monday op dinsdag.

Wil jij iemand opgeven voor Mail on Monday? Klik dan hier voor meer informatie. En denk je nog: ‘zou ik dat wel doen?’ Ja, gewoon doen! Post krijgen is zo leuk! Heb ik vandaag weer ervaren.

Zelf een keertje ‘leuke post’ maken kan ook. Op zaterdag 26 oktober 2013 geef ik hiervoor een workshop (meer info: klik hier). Je bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.