Luie ‘sushi’ (en raw juice)

Op sommige dagen heb ik weinig zin om lang in de keuken te staan, maar júíst dan heb ik zin in dingen waarvoor je lang de keuken in moet (vreemde zin… volg je het nog?). Bijvoorbeeld dim sum (ik maak dat deeg altijd zelf, duurt wel effe) of stoofvlees. Al is dat laatste niet echt veel werk, maar wel tijdrovend. En sushi, ook zoiets. Ook al ben ik nu veel sneller in het fabriceren van maki-rolletjes dan vijf jaar geleden, het staat niet binnen tien minuten op tafel. Dus doe ik het soms zo:

Luie 'sushi'

Ik bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (met rijstazijn) en leg er dan een velletje nori op. Dit zet ik in de koelkast. Ondertussen snijd ik de vis en wat groente.

Luie 'sushi'

Dan haal ik de rijst uit de koelkast en snijd deze in ‘blokjes’. Soms leg ik de vis erop, een andere keer geef ik de vis er apart bij. En de rijst is ook wel eens een soort bijgerecht, dan eten we de vis gebakken. I know, geen sushi dit. Maar lekker snel en daarom niet minder lekker. Weer eens wat anders dan gewone rijst.

Luie 'sushi'

Af en toe weet ik niet zo goed wat voor groente we bij een bepaald gerecht ‘moeten’ eten. Kidneybonen en maïs passen, voor mij, bij Mexicaans. Prei is zo Hollands of Frans. Courgette een beetje Italiaans, tenzij je er tempura van maakt, maar hé, als ik al geen zin heb in fatsoenlijke sushi te maken, dan gaat tempurabeslag me ook te ver, hè.

Dus los ik het wel eens zo op:

Luie 'sushi'

Raw juice! Een halve komkommer, het sap van drie sinaasappels en een citroen, een grote wortel en een zure groene appel. Wel gewoon in de blender of met de staafmixer, zodat je echt alles binnenkrijgt (vezels…).

Lui, hè? Maar we hebben wel weer gezond gegeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.