hemd wordt kinderjurkje

Hemd wordt kinderjurkje (een tutorial)

Onderstaand hemd kocht ik ooit voor een paar euro in de uitverkoop. Zonder te passen. Dom, want het hemdje staat me niet (héééle vreemde pasvorm…), dus heb ik het ook nooit gedragen. Maar het stukje kant (of is het gehaakt?) in de onderste rand, maakte dat ik het altijd bewaard heb voor creatieve doeleinden. Hemd wordt kinderjurkje!

hemd wordt kinderjurkje

Neem een bestaand jurkje van het meisje waarvoor je de jurk maakt en meet de breedte op. Ongeveer dan, hè. Ik maak zo’n jurkjes meestal wat breder, omdat ik dat ‘flodderige’ wel leuk vind. Maar voor een passende ‘fit’ maak je ‘m smaller. Let op!: smaller kan altijd nog, breder niet (tenzij je, in eerste instantie, het overtollige stof aan de zijkanten niet afknipt).

hemd wordt kinderjurkje

Spelt het hemdje dan in de juiste breedte af. Vergeet niet het hemdje eerst binnenstebuiten te draaien! Stik dan, met behulp van de naaimachine, de zijnaden.

hemd wordt kinderjurkje

Knip het overtollige stof aan de zijkanten af.

hemd wordt kinderjurkje

Keer het jurkje (goede kant naar buiten) et voilà!

Dit was een hemdje met strikbare bandjes. Heb je een hemd met vaste bandjes, dan moet je deze -hoogstwaarschijnlijk- ook wat kleiner maken. Haal er een stukje tussenuit (waar de naad zit) en stik ze dan weer vast.

Een gedachte over “Hemd wordt kinderjurkje (een tutorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.