Gazpacho (met receptprintable)

Afgelopen vrijdag kon je hier lezen over wat je kunt eten met warm weer. Toen beloofde ik een recept voor gazpacho, dus hierbij!

Voor twee personen heb je nodig…

Gazpacho

(met de klok mee)

-vijf tomaten
-zout
-peper
-een kleine ui (ik gebruik altijd maar een halve), gepeld en in stukken
-een mespunt gerookt paprikapoeder (gewoon paprikapoeder kan ook, maar dit geeft een aparte, rokerige smaak)
-een scheutje olijfolie
-twee tenen knoflook, gehakt (hier zit de knoflook al door de olijfolie)
-een scheut rode wijnazijn
-een sinaasappel

Gazpacho

Kerf de tomaten aan de onderkant in (je maakt een kruisje met behulp van een mes) en leg ze twee minuten in kokend water.

Gazpacho

Spoel de tomaten direct af met koud water (ook zo’n twee minuten). Je ziet dan dat de velletjes loskomen.

Gazpacho

Pel de tomaten en snijd het harde gedeelte in het midden eruit.

Pureer de tomaten met de -halve- ui, het sap van een sinaasappel, de olijfolie en de knoflook. Roer er daarna naar smaak peper, zout, rode wijnazijn en paprikapoeder doorheen. Gebruik je gerookt paprikapoeder, let dan goed op!: een heel klein beetje is genoeg. Je kunt altijd meer toevoegen, maar teveel aan rokerigheid kun je niet opheffen!

Koel de soep in de koelkast.

Gazpacho

Serveer de soep met een garnituur, bijvoorbeeld zwarte olijven, groene olijven, croutons (of geroosterd brood in blokjes), blokjes komkommer, blokjes worst (chorizo bijvoorbeeld) en/of stukjes paprika. Doe erin wat je lekker vindt.

Klaar is je zomerse soep.

Klik hier voor de receptprintable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *