Vive la France

Vive la France!

Vorige week heb ik een weekje gekampeerd in Frankrijk. We waren met een hele groep en het was erg gezellig. Hier een paar vakantiekiekjes (kiekjes… dat woord kan ik alleen in deze tijd van het jaar gebruiken).

Vive la France

In Labeaume at ik een soort open geitenkaastosti. Erg lekker en je kon er fijn zitten op een terras met superuitzicht. Drankjes werden rondgebracht en het eten moest je zelf afhalen bij een luikje in de voorgevel van het restaurantje. Daar stonden basilicumplantjes, zodat je je lunch ook nog van wat verse basilicum kon voorzien. Heel leuk en gemoedelijk.

Vive la France

Een spelletje jeu de boules by night. Ik had het nog nooit gespeeld, maar op de camping waar wij zaten kón je niet achterblijven. Er vlogen termen door de lucht als ‘Ligt!’ (de bal ligt het dichtst bij de but, het kleine balletje) en ik hoorde zelfs ‘Ja, het gras versnelt de bal, hè!’. Daar houd ik wel van; volledig opgaan in een sport die je normaal niet beoefend. Dus zetten we klapstoeltjes langs ‘de baan’ (lees: campingstraatje) en moedigden aan. Met ‘un vin’ erbij, allicht! Er kwam zelfs nog een rolmaat aan te pas.

(Bovenstaande en onderstaande foto: bewerkt met de A Beautiful Mess-app)

Vive la France

Er was een avondmarkt in Largentière. Op bovenstaande foto is het nog net licht. De markt was oké, het dorpje zelf stal de show. Tenminste, de binnenstad dan. Ik kocht er een mooie snijplank uit één stuk hout en een ‘Chocolat’-prent voor onze buurvrouw, die zo lief was om thuis onze post op een stapeltje te leggen.

De volgende foto’s zijn gemaakt bij een stroomversnelling in de rivier.

Vive la France

Vive la France

Vive la France

De rotsen maken hier samen een soort natuurlijke wildwaterbaan.

Vive la France

Vive la France

Vive la France

Heel helder water, zoals je ziet.

Nu zit de vakantie er alweer op. Back home! Ook fijn, in je eigen bed slapen (bye bye, luchtbed…) en -vooral dit!- een wc met een toiletbril! Noem me een luxepaardje, maar goeiemiddag hé… ik dacht dat sanitaire en hygiëne Franse woorden waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.