Sneak preview

Komende dinsdag is het zo ver. Ik sta dan op de Teutenmarkt in Bergeijk. En da’s een big deal voor mij. Het is een soort try-out met de spullen die ik straks in de webshop wil gaan verkopen. Vandaag krijg je een sneak preview van wat er allemaal te koop is.

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

Flauw hè… zo zie je eigenlijk nog niks. Ik ben nog even bezig de puntjes op de i te zetten en morgen zal ik wat foto’s posten van de eindproducten.

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ontzettend spannend vind. Hoe zullen de reacties zijn? Zal er überhaupt iemand naar mijn kraam komen? In mijn hoofd wordt het dan meteen negatief… rampscenario’s enzo…

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

Met sommige productideeën loop ik al heel lang rond. Vijf jaar geleden vond ik bijvoorbeeld een lap stof, die ik al die tijd bewaard heb, om er iets van te maken. Ik kreeg meteen een idee toen ik de lap zag. Jarenlang heb ik verzameld, bewaard, geschetst en geschaafd aan mijn ideeën. En nu is dan alles klaar. Wel begrijpelijk dat het dan even spannend is, hè…

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

De grote lijn in de ‘collectie’: fijne dingen, voornamelijk van papier en stof, voor kinderen en vrolijke grote mensen. Vrijwel alles is gemaakt van gerecycled materiaal. Dat wil zeggen: oude kleding, linnen, handdoeken, maar ook restpartijen stof (oude collecties bijvoorbeeld) en coupons (een lap stof die is overgebleven van een grote rol textiel). Ik gebruik ook vintage garen en oude knopen bijvoorbeeld. Dat wil niet zeggen dat alles ‘oud’ is; waar nodig voeg ik iets nieuws toe.

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

Waarom gerecycled?: we gooien met z’n allen zoveel -onnodig- weg. Ik ook, hoor. Al probeer ik m’n leven de laatste jaren op dat gebied te beteren. Een tijdje terug postte ik deze foto:

Kleding repareren

‘Maken, doen en repareren’

Vanuit die gedachte ben ik te werk gegaan. Niet per se repareren, maar een trui met een gat erin kan ook omgevormd worden tot een labeldoekje of een corsage. Uiteraard heb ik eerst alle stoffen en dergelijke gewassen. Dat geldt ook voor de ‘Kringloopvondsten’. Ja! Die zijn er ook. Dat past natuurlijk ook in de ‘Make, do and mend’-gedachte.

Sneak preview

Sneak preview

Om het voor mezelf makkelijker te maken (lees: te overzien), heb ik -een soort van- categorieën gemaakt. Zo zijn er spullen voor in huis, voor kinderen, voor baby’s, voor feestjes… En, er zijn doe-het-zelf-pakketten en craftmateriaal om zelf aan de slag te gaan. Want dat is het ook: alles wat ik maak, kun jij ook maken. Heb je er tijd voor/zin in, prima! Ben je niet zo creatief (of wil je dat niet), dan ga je voor het ‘kant-en-klare’ product.

Sneak preview

Sneak preview

Sneak preview

Morgen show ik alles, hier op de site.

De Teutenmarkt in Bergeijk is komende dinsdag (23 juli) van 12.00 uur tot 20.00 uur. Ja ja, 20.00 uur! Dus ook na je werk of na je stranddag kun je nog komen ‘markten’. Er is ook muziek en er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. En natuurlijk zijn de Bergeijkse terrassen geopend!

Note: de foto’s zijn bewerkt met de A Beautiful Mess-app.

2 gedachten over “Sneak preview

 1. Malou van oosterhout

  Wow Britt dit ziet er al leuk en kleurig uit. Ben benieuwd naar alles!
  Wat ontzettend leuk dat je zo ondernemend en creatief bent.
  Succes vandaag!
  Gr Malou

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.