Postkaarten van stof

Om zelf te maken: postkaarten met stof

Het idee voor postkaarten met stof kwam per ongeluk. Vertelde ik laatst al over een doos met lappen stof die ik kreeg, daar zaten ook drie stalenboeken bij. Je weet wel, van die boeken met behang en stof. Ik sneed het behang eruit en knipte de stalen stof los van de map waar alles in zat. En toen had ik ineens een boel kaarten met stof!

Postkaarten van stof

De stukken stof waren dus al geknipt met een kartelschaar en op kartonnen pagina’s geplakt. Ik hoefde ze alleen maar uit te knippen. Maar deze kaarten zijn natuurlijk ook makkelijk zelf te maken.

Je hebt nodig:

-Karton

-Kleine lapjes stof

-Een kartelschaar

-Een gewone schaar

-Lijm

-Stift

Knip kleine lapjes stof (A6, of kleiner) met behulp van de kartelschaar. Lijm ze op stukken karton (A6, of kleiner) en leg de kaarten te drogen. Dit kan wel even duren. De lijm komt een beetje door het stof heen, maar dat droogt vanzelf. Je hebt hier wel een beetje geduld voor nodig…

Als de kaarten droog zijn, maak je met stift lijnen op de achterkant, zoals hieronder. Je kunt er natuurlijk ook dubbele kaarten van maken.

Postkaarten van stof

Ik maakte ook nog kleine kaartjes. Vooral omdat deze grootte ook in het stalenboek zat, haha!

Postkaarten van stof

Deze kaartjes staan vast leuk aan een bos bloemen of bij een cadeautje. Gaatje erin, lintje erdoor en klaar!

Postkaarten van stof

Je kunt er ook nog een strookje papier opplakken met een boodschap, zoals hierboven.

Postkaarten van stof

Aangezien ik drie boeken had, heb ik nu een hele stapel kaarten. Wellicht dat er een paar in een Mail on Monday-pakketje belanden. Daar kun je nog steeds iemand voor opgeven trouwens. Dus ken je iemand die een leuk pakketje verdient, laat het me weten (via mail of in een privébericht op Facebook). Meer informatie over Mail on Monday kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.