Zo valt je peuter niet uit bed…

…of, in ieder geval, minder snel. Stevie’s spijlenbedje heeft plaats gemaakt voor een ‘groot bed’. Het is een eenpersoonsbed, gewoon, simpel. Geen speciaal peuterbed. Ik wilde geen ‘hekje’ ervoor (zo’n opstaande plank), want dat nodigt haar juist uit tot klimmen. En eigenlijk wil ik dat ze zelf uit bed kan als ze dat wil, maar er niet uitrolt terwijl ze slaapt. Zo valt je peuter niet uit bed…

Zo valt je peuter niet uit bed

Ik kocht een ‘pool noodle’, zo’n lange ‘stok’ van schuim, waar in zwembaden veel mee gespeeld wordt. Hij is korter dan het bed en dat is ook de bedoeling. Ongeveer veertig centimeter voor het voeteneind houdt ‘ie op. Daar is de ‘uitgang’.

Wat je ook nodig hebt, is een passend hoeslaken. Dus een laken met elastiek.

Zo valt je peuter niet uit bed

Leg de pool noodle in het bed en trek het laken er flink strak overheen. Goed instoppen en je bent klaar.

Zo valt je peuter niet uit bed

Je ziet dat ik m’n beddengoed niet strijk, hihi! Maar goed, ik wilde dit graag laten zien. Álles om deze geweldige tip met jullie te delen. Om het nog duidelijker te maken, maakte ik ook een Vine-filmpje van het bed met de pool noodle. Klik hier.

Volgens mij heb ik het een keer op Pinterest gezien. Voor Stevie (en dus voor mij) werkt het prima. Ze is nogal een beweeglijke slaper, maar is nog niet uit bed gevallen. Ze slaapt nu twee weken in haar grote bed.

Nog een tip: wij hebben het bed neergezet, terwijl Stevie erbij was. Ze zag dat haar oude bed ‘ging’ en er een nieuw bed voor terug kwam. Ik denk dat dit geholpen heeft bij de overgang van ledikantje naar bed. Ze heeft zelf geholpen met het in elkaar zetten (nou ja, op haar manier dan) en was dus ook trots dat ze in haar ‘zelfgebouwde’ bed mocht liggen. Met een beetje hulp van IKEA dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.