Hartige tompouce

Hartige tompouce met kruidenkwark

Deze hartige tompouce met kruidenkwark maak ik wel eens als lunchgerecht, maar met een tomatensalade en soep erbij kan het ook prima als avondmaal. De tompoucen zijn supersimpel om te maken en je kunt er bovendien lekker mee variëren.

Wat heb je nodig:

-Een paar plakjes bladerdeeg (diepvries). Je hebt één plakje nodig voor één tompouce.

-Een bekertje kwark of dikke yoghurt (Griekse yoghurt bijvoorbeeld).

-Verse kruiden naar keuze (ik gebruik meestal bieslook, peterselie en basilicum).

-Een beetje citroensap.

-Zwarte peper (grof, uit de molen) en zeezout.

-Eventueel een ei.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze net niet helemaal ontdooien. Snijd ze dan door midden, zodat er twee rechthoeken ontstaan. Leg de rechthoeken, met enige ruimte ertussen, op een bakplaat met bakpapier. Eventueel kun je de repen bladerdeeg nu bestrijken met losgeklopt ei, dan bruinen ze mooier.

Bak de bladerdeeg-repen in een klein kwartiertje goudbruin. Laat ze vervolgens iets afkoelen.

Maak dan de kruidenkwark. Het is heel simpel: roer verse kruiden naar keuze door de kwark en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Proef gewoon of de kwark naar jouw smaak is.

Dan ga je stapelen. Leg een bladerdeeg-reep op een bord en schep er wat kwark op. Ik schep er ook altijd een heel klein beetje kwark onder, dus op het bord. Dan leg ik het bladerdeeg erop en schuift dit niet zo erg. De tweede bladerdeeg-reep gaat op de kwark, als een dakje.

Klaar is je hartige tompouce!

Hartige tompouce

Zoals ik al zei, kun je er ook nog een tomatensalade bij serveren. Die maak je zo:

Snijd een paar tomaten in kleine blokjes. Doe ze in een schaaltje en doe er wat kappertjes en verse koriander bij. Als je van pittig houdt, kun je er ook nog een paar gehakte jalapeñoslices (jalapeñopepers in plakjes, te koop in potjes) doorheen doen. En eventueel ook een fijngesnipperd sjalotje. Breng de salade op smaak met een beetje peper. Ik gebruik meestal geen zout, want de kappertjes zijn al zout genoeg.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.