citroenkaarsjes maken

Citroenkaarsjes maken (een how-to)

Gisteren liet ik je zien hoe je zelf limonade maakt (klik hier). Ik hoop dat je de citroenschillen bewaard hebt, want je kunt er echt iets leuks mee doen: citroenkaarsjes maken. Kijk maar mee.

Je hebt nodig:

citroenkaarsjes maken

-citroenschillen. Zo schoon mogelijk. Dus pers de citroenen bij voorkeur uit met een elektrische citruspers.

-waxinelichtjes. Ik had zes halve citroenschillen, dus gebruikte ik zes kaarsjes.

-een muffinvorm.

Stap 1:

citroenkaarsjes maken

Verwijder de aluminium hulsjes van de waxinelichtjes en zet de lontjes rechtop. Bewaar de hulsjes, je hebt ze later nog nodig.

Stap 2:

citroenkaarsjes maken

Zet de citroenschillen in de muffinvorm en plaats een waxinelichtje in iedere schil.

Zet de muffinvorm in een hete oven. De kaarsjes smelten dan een beetje in de citroenschillen. Blijf in de buurt van je oven, want het smelten van de kaarsjes duurt maar enkele minuten en de schil mag niet verbranden. De kaarsjes hoeven bovendien niet helemaal te smelten, maar ze moeten een klein beetje ‘in de citroen zakken’.

Stap 3:

citroenkaarsjes maken

Haal de muffinvorm uit de oven en laat de kaarsjes volledig afkoelen.

citroenkaarsjes maken

Stap 4:

citroenkaarsjes maken

Zet de citroenen in de aluminium hulsjes. Zo blijven ze staan. Je kunt ook een stukje van de onderkant van de citroen afsnijden, maar dan heb je meer kans op lekken. Let op: dit kan sowieso gebeuren. Maar als je de hulsjes onder de citroenen plaatst en de citroen lekt, dan vangt het hulsje het kaarsvet op.

Je kaarsjes zijn nu klaar. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze ruiken ook nog heerlijk.

citroenkaarsjes maken

Lees ook:

Een gedachte over “Citroenkaarsjes maken (een how-to)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *