Cadeau-ideetje: kruidenpakket

Een cadeau-ideetje vandaag. Dit maakte ik vorige week voor mijn jarige tante.

Cadeau-ideetje

Eigenlijk kwam niets ervan van Oil & Vinegar vandaan, maar ik had deze tas nog. Papieren tassen bewaar ik altijd (of er moet echt iets minder moois op staan). Je kunt er mee knutselen en het papier als inpakpapier gebruiken. Hierboven heb ik de tas, van boven naar beneden, een beetje opgerold. Dit deed ik ook al eens om popcorn in te serveren op een feestje. Bij gebrek aan grote schalen. Werkt goed en staat leuk.

Cadeau-ideetje

Oké, wat zat er in het pakketje… Twee potjes met al gezaaide koriander en peterselie. Knap hè, voor iemand zonder groene vingers! De potjes zijn gewone conservenblikjes; uitgewassen en hergebruikt. De naambordjes maakte ik met behulp van papier en een papierpons in vlindervorm en twee brede prikker.

Het pakketje in het midden is een doosje rucola-kers. Compleet met aarde en te kweken in het doosje waar het al in zit. Het andere pakketje, achter de koriander, is een zakje bieslookzaadjes.

Misschien zie je het, misschien niet, maar het potje koriander zit iets hoger in de tas. Dat komt omdat daar nog een mini-vijzel onder zit. Vond ik wel toepasselijk bij kruiden.

Het boekje en tevens kaartje, zag er van binnen zo uit:

Cadeau-ideetje

Met een paar kleine tips over de kruiden in de tas en enkele recepten.

Cadeau-ideetje

Cadeau-ideetje

Pakketjes als deze vind ik altijd leuk om te maken. Er zijn bovendien heel veel mogelijkheden! Er zijn zoveel kruiden die je kunt gebruiken. Nog een paar ideetjes:

-Geen zin om zelf al aan de slag te gaan met het planten van de zaadjes? Geef dan leuke potjes, een klein zakje aarde en zakjes met zaadjes. Alles leuk verpakt natuurlijk.

-Geef er een klein schaartje bij, voor het knippen van de kruiden.

-Ook leuk erbij: zo’n klein buisje met saffraan of een vanillestokje. Maak er een kruiden- en specerijen-pakket van!

-Tuinhandschoenen (van die grappige gebloemde) zijn ook leuk bij dit pakket.

-Een echt kookboekje over kruiden. Ik wilde graag zelf iets maken, maar iets kopen kan natuurlijk ook. Deze bijvoorbeeld.

-Maak je het kookboekje zelf, zoek dan in kookboeken, tijdschriften en op internet naar leuke recepten met kruiden. Je kunt ze overschrijven in een (zelfgemaakt) boekje, maar een paar uitgeknipte recepten uit een tijdschrift of geprinte van een website kunnen ook. Maak er iets leuks van.

-In plaats van de naambordjes kun je ook etiketten maken. Of tags die je met een leuk stukje lint of touw aan de potjes vast maakt.

-Kun je een klein gietertje vinden? Ook heel leuk hierbij!

Wees creatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.