Pindarotsjes maken (supersimpel, een how-to)

In drie stappen leer ik je om zelf pindarotsjes te maken. Het is heel simpel, hoor. Iedereen kan het. Hiervoor heb je een reep melkchocolade en een zakje pinda’s nodig. Gezouten pinda’s, welteverstaan! Dat zoute maakt echt het verschil. Zodra je deze pindarotsjes met gezouten pinda’s proeft, weet je meteen waarom een reep Snickers zo lekker is; zout!

Stap 1:

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in de magnetron. Au bain-marie kan natuurlijk ook. Maar de magnetron is zo lekker snel.

Stap 2:

Pindarotsjes

Roer de pinda’s door de vloeibare chocolade.

Stap 3:

Pindarotsjes

Schep kleine mopjes van het mengsel op een schaal/bakplaat met bakpapier en zet deze in de koelkast. Zodra de chocolade weer hard geworden is, zijn de pindarotsjes klaar.

Pindarotsjes

Je kunt ook een grote pinda’reep’ maken. Vouw, als de chocolade hard is geworden, het bakpapier eromheen, mooi lintje erom en je hebt een origineel cadeautje!

2 gedachten over “Pindarotsjes maken (supersimpel, een how-to)

  1. BrittMeijs Bericht auteur

   Hi Tatjana,

   Poeh, daar vraag je me wat. Dat is maar net wat je lekker vindt, denk ik. Begin met twee handjes pinda’s op 1 reep chocolade (150 gram). Je kunt altijd nog meer pinda’s toevoegen tijdens het roeren.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.