Moederdagontbijtjes (en printable moederdag tegoedbon)

Een paar anders-dan-anders moederdagontbijt-tips. Om zondag goed voor de dag te komen. En ben je een cadeautje vergeten, dan print je gewoon een moederdag tegoedbon VAN BRITT uit. Bijvoorbeeld deze:

moederdag tegoedbon

Of deze:

moederdag tegoedbon

Meer over de moederdag tegoedbon lees je aan het einde van deze post.

Dan de ontbijtjes. Tip 1:

moederdag tegoedbon

Toast met geitenkaas, honing, geschaafde amandelen en aardbeienjam.

Toast het brood eerst licht in de broodrooster of in de koekenpan. Besmeer het daarna met geitenkaas (liefst een milde), giet er een klein beetje honing over en bestrooi dan met geschaafde amandelen. Leg de toasts kort onder de grill (oven). Als de amandelen een beetje gaan kleuren, is de toast klaar. Schep er een lepel aardbeienjam op en je bent klaar.

Tip 2:

moederdag tegoedbon

Een fruit- én groentesapje.

In plaats van een verse jus (ook lekker!) een sapje met wortel, komkommer, citroensap, sinaasappelsap en zure appel. Heel erg lekker! Voor meer sap-ideetjes, klik je hier.

Tip 3:

moederdag tegoedbon

Toast met tomaat en basilicum.

Toast een paar boterhammen. Snijd een tomaat in dunne plakjes en beleg daar de boterham mee. Scheur twee of drie basilicumblaadjes kapot en leg ze op de tomatenplakjes. Strooi er zout en peper overheen. Done!

Tip 4:

moederdag tegoedbon

Muffins of scones.

Hartig of zoet. Of allebei. Hartig kan bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes of spekjes. Zoet met chocolade of fruit. Of je maakt naturel muffins/scones en geeft er warme chocolademelk bij om stukjes in te dopen. Let op!: voor die laatste suggestie moet de mama in kwestie wel van zoetigheid in de ochtend houden. Ik vind dat best kunnen, maar ja, ik zou nog wel snoep, chips en friet kunnen eten ’s ochtends, dus dat zegt niks. Nee, dat is geen hint voor zondag…

Terug naar de printables. Je kunt ze hier downloaden en zelf uitprinten. Als je dat op dikker papier doet, wordt de tegoedbon nog mooier en ‘officiëler’. Je kunt ze natuurlijk ook printen op gewoon papier en dan op karton plakken. Wil je een moederdag tegoedbon met eigen tekst, kijk dan op mijn Facebookpagina.
Als je een printable VAN BRITT gebruikt, dan vind ik het heel fijn als je daar een tweet over verstuurd of een mention of berichtje op Facebook plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.