hemelse modder

Hemelse modder (met receptprintable)

Hemelse modder op Hemelvaartsdag. Al zou ik iedere dag wel een goede reden kunnen bedenken om hemelse modder te eten.

Van dit recept heb ik ook een printable gemaakt: klik hier.

Recept voor hemelse modder.

Note: begin op tijd; dit toetje moet twee uur in de koelkast.

Je hebt nodig:
-400 ml slagroom
-200 gram melkchocolade
-2 eieren
-1 eetlepel suiker
-1 pakje bosvruchten uit de diepvries

En verder gebruik je:
-een mixer
-een garde
-een beslagkom
-een magnetronbestendige kom
-een spatel
-twee schaaltjes (eieren splitsen)
-4 of 6 bekertjes, schaaltjes, glaasjes…

Haal het pakje bosvruchten uit de diepvries en leg deze op een bord of schoteltje. Zet weg op een warme plek (kamertemperatuur in ieder geval).

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in de magnetron. Laat een beetje afkoelen.

Splits de eieren en klop de dooiers door het afgekoelde chocolademengsel.

Klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het chocolademengsel. ‘Vouw het erin’, niet roeren.

Klop dan de slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze ook door het chocolade-eiwitmengsel. Giet het mengsel vervolgens in bekertjes, schaaltjes of glaasjes en zet deze in de koelkast voor minimaal twee uur. Schep de ontdooide bosvruchten over de hemelse modder en klaar is je dessert!

hemelse modder

P.S. Ik gebruikte vanillesuiker in plaats van gewone suiker. Je zou ook poedersuiker kunnen gebruiken. Vanillesuiker ‘maak’ ik zelf door vanillestokjes en suiker samen in een afsluitbare pot te bewaren. Telkens als ik het merg uit een vanillestokje heb gehaald, doe ik het ‘gebruikte’ stokje in de pot met suiker:

hemelse modder - vanillesuiker

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *